Hoe Automatisch Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Te Starten
Hoe Automatisch Te Starten

Video: Hoe Automatisch Te Starten

Video: Hoe Automatisch Te Starten
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u een autorun-bestand voor een schijf of voor een ander doel moet maken, is het niet nodig om de hulp in te roepen van gespecialiseerde programma's. Het eenvoudigste autorun-bestand kan zonder extra kennis in een teksteditor worden gemaakt. Autorun-bestand (Autorun.inf) - gebruikt door Windows om elke toepassing automatisch te starten.

Hoe automatisch te starten
Hoe automatisch te starten

Noodzakelijk

Elke teksteditor

instructies:

Stap 1

Alle Autorun.inf-bestanden die op dit moment bestaan, kunnen in één enkele teksteditor worden gemaakt. Als je deze niet op je computer hebt staan, dan vergis je je enorm. De standaardset van het besturingssysteem omvat twee eenvoudige teksteditors: Kladblok en WordPad. Eerst moet u een leeg tekstbestand maken en dit opslaan onder de naam Autorun.inf. In de body van dit bestand kun je de volgende regels schrijven:

[AutoRun]

icoon = fon.ico

open = Fon_start.exe

Stap 2

Laten we eens kijken naar de betekenis van deze regels. Het bestand zegt dat wanneer je het start, je een bestand moet openen met de naam Fon_start.exe. In dit geval wordt een pictogram uit dezelfde map met de naam fon.ico weergegeven.

Stap 3

Als u een html-pagina schrijft in plaats van een exe-bestand in de open regel, dan wordt de opgegeven pagina niet geopend met de browser die standaard op uw systeem is geïnstalleerd, maar met de Internet Explorer-browser (open = Fon_start.exe Index.html).

Stap 4

Zoals u al begreep, kunt u elk pad naar het uitvoerbare bestand opgeven in het bestand Autorun.inf. U kunt bijvoorbeeld een bestand specificeren dat zich diep in de schijfmappen bevindt of zelfs op een webserver (open = compact / tipe / Fon_start.exe).

Stap 5

Het bestand Autorun.inf kan ook op uw harde schijf werken. Schrijf er alleen een regel in om het schijfpictogram te starten, en je zult voor altijd het saaie standaardschijfpictogram in je systeem vergeten. Als u een professioneler opstartbestand moet maken, bijvoorbeeld met een grafische interface, gebruikt u het programma Auto Play Menu.

Aanbevolen: