Hoe Het Programma Automatisch Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Automatisch Te Starten
Hoe Het Programma Automatisch Te Starten

Video: Hoe Het Programma Automatisch Te Starten

Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2022, November
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een zeer handige functie om programma's automatisch te starten bij het opstarten. Het automatisch starten van de benodigde programma's bespaart veel tijd en zorgt ervoor dat u niet vergeet een bepaald programma te laden. Er zijn verschillende manieren om autorun in te schakelen.

Hoe het programma automatisch te starten
Hoe het programma automatisch te starten

instructies:

Stap 1

Om een ​​lijst te vormen van programma's die bedoeld zijn om automatisch te laden in het Windows-besturingssysteem, is er een speciale map genaamd "Startup". Deze map is standaard, deze wordt aangemaakt tijdens de installatie van het systeem en bevindt zich bij C: Documenten en Instellingengebruikersnaam Hoofdmenu Programma's Autorun. Om het programma automatisch te laten laden, plakt u de snelkoppeling in deze map. Als u de snelkoppeling verwijdert, wordt het opstarten van dit programma geannuleerd.

Stap 2

Het automatisch starten van sommige programma's kan op hun eigen manier worden geconfigureerd en veel programma's schakelen standaard de autorun-modus in wanneer het besturingssysteem wordt gestart. Ga naar de instellingen om het opstarten van het programma geforceerd in te schakelen. In de regel bevindt de opdracht om het programma samen met het besturingssysteem te starten zich op het tabblad Instellingen met de naam "Algemeen". U kunt het automatisch laden van het programma inschakelen door het vakje naast de betreffende regel aan te vinken. Pas vervolgens uw wijzigingen toe en sla ze op.

Stap 3

Voor gevorderde gebruikers. Autostart van een programma kan worden ingeschakeld door het register te bewerken met behulp van standaard Windows-tools. Ga hiervoor naar het menu "Start" en klik daarin op de knop "Uitvoeren". Schrijf in het tekstvak "regedit". De Windows Register-editor wordt geopend. Ga in de register-editor naar de sectie [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] en voeg er een sleutel aan toe met het adres van het uitvoerbare bestand van het programma waarvoor u automatisch starten wilt configureren. Om bijvoorbeeld het programma "Kladblok" automatisch te laten laden in deze sectie, moet u de code "NOTEPAD.EXE" = "C: WINDOWSSystem32 schrijven

otepad.exe ".

Populair per onderwerp