Hoe Het Autostart-programma Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Autostart-programma Te Starten
Hoe Het Autostart-programma Te Starten

Video: Hoe Het Autostart-programma Te Starten

Video: Hoe Het Autostart-programma Te Starten
Video: How To Set Auto Start Programs In Windows 10 2024, April
Anonim

Autostart van het programma is mogelijk vanaf elk medium dat op de computer is aangesloten. Om dit te doen, moet het medium een autorun.inf-bestand hebben met de benodigde autorun-parameters. Om een autorun-programma te maken vanaf een USB-flashstation, moet u enkele instellingen in het systeem maken.

Hoe het autostart-programma te starten
Hoe het autostart-programma te starten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Kopieer het programma waarvoor u een autorun wilt maken naar de media. Houd er rekening mee dat niet alle programma's vanaf media kunnen worden uitgevoerd. Omvangrijke applicaties werken niet correct vanaf een flashstation. Autorun kan het beste worden geïmplementeerd voor kleine programma's die geen geheugen nodig hebben.

Stap 2

Maak een autorun.inf-bestand en kopieer het naar de media. U kunt een bestand van dit type maken in een gewoon kladblok door het de extensie inf te geven en de vereiste velden in te vullen. U kunt de toepassing Kladblok starten vanuit het menu Start, het gedeelte Accessoires. U kunt het ook in een andere editor maken. In elk geval moet u het in het inf-formaat opslaan, zodat het systeem dit bestand kan herkennen.

Stap 3

Vul alle blokken in het bestand in. Een eenvoudig voorbeeld van een auteur ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

[automatisch uitvoeren]

actie = koptekst

icoon =.ico-bestand

label = Elke tekst.

In dit geval moet u duidelijk de punten van elke variabele in het autorun-bestand aangeven. De actieparameter is verantwoordelijk voor de tekst die bij het opstarten zichtbaar is voor de gebruiker. Met het pictogramitem kunt u elk label toevoegen en het labelitem wordt gebruikt om beschrijvingstekst in te voegen. Elk bestand voor de autorun van een specifiek programma moet in een nieuwe categorie worden aangemaakt.

Stap 4

Schakel autorun in uw besturingssysteem in als een dergelijke service eerder is uitgeschakeld. Typ gpedit.msc in het vak Uitvoeren en druk op Enter. Volg het pad "Computerconfiguratie", dan "Beheersjablonen", "Systeem". Het autorun-veld heeft drie soorten waarden: ingeschakeld, uitgeschakeld en niet gespecificeerd. Selecteer "Ingeschakeld".

Stap 5

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de autorun van een programma te starten, maar het is de moeite waard om te overwegen dat er fouten kunnen optreden in de computer wanneer verschillende programma's automatisch worden gestart. Vul alle velden in het tekstbestand zorgvuldig in en vergeet niet op te slaan in het gewenste formaat.

Aanbevolen: