Hoe Autostart In Het Register Uit Te Schakelen

Hoe Autostart In Het Register Uit Te Schakelen
Hoe Autostart In Het Register Uit Te Schakelen

Video: Hoe Autostart In Het Register Uit Te Schakelen

Video: How to Disable Startup Programs in Windows 10 2022, September
Anonim

Wanneer een computer geïnfecteerd raakt met bepaalde virussen, bestaat het gevaar dat het starten van programma's die worden gebruikt om het systeem te configureren, automatisch wordt geblokkeerd. Nadat u ze hebt geneutraliseerd, moet u onnodige regels uit het opstartmenu verwijderen.

Hoe autostart in het register uit te schakelen
Hoe autostart in het register uit te schakelen

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Vaak zijn virussen recentelijk dieper in de systeempartitie doorgedrongen, zonder het opstartmenu te vergeten. Uw computer kan een infectie oplopen, zelfs als u over de nieuwste versie van het antiviruscomplex beschikt. Het gevaarlijke object komt de harde schijf binnen en sterft af, waardoor een kleine snelkoppeling ontstaat bij het opstarten. Omdat Het is onmogelijk om dit menu permanent te beheren; bij het opnieuw opstarten wordt een geïnfecteerd object gelanceerd, vermomd als een normaal programma.

Stap 2

Vaak starten recent geïnstalleerde programma's na dergelijke shenanigans niet, hoewel de register-editor nog steeds actief is. Daarom wordt voor het opschonen aanbevolen om het standaardhulpprogramma voor het bewerken van registerbestanden te gebruiken.

Stap 3

Klik op het menu Start en selecteer Uitvoeren. In het geopende venster navigeert u naar een leeg veld en voert u de regedit-opdracht in en drukt u vervolgens op de toets "OK". Het venster Uitvoeren kan worden gestart door op de Win + R-toetsen te drukken of via het contextmenu Deze computer.

Stap 4

In het geopende register-editorvenster, dat visueel in 2 delen is verdeeld, zijn er secties met vertakkingen en met parameterwaarden. Een branch wordt opgevat als een soort partitie op een harde schijf, in het register van een reeks Windows-besturingssystemen zijn er verschillende branches (partities). Binnen de toets zijn er veel catalogi alfabetisch geordend.

Stap 5

Open aan de linkerkant van het venster de vertakking HKEY_LOCAL_MACHINE. Volg het pad Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run. Rechts in het venster staan ​​parameters van programma's die aan het opstarten zijn. De Winamp-parameter is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het starten van dit programma in het systeemvak.

Stap 6

Er is ook nog een tak, die parameters van gestarte applicaties kan bevatten - HKEY_CURRENT_USER. Open het en ga naar het volgende pad Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run. Om een ​​bepaald programma te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een optie en selecteert u "Verwijderen".

Populair per onderwerp