Het Opstartscherm Verwijderen Bij Het Starten Van Windows

Inhoudsopgave:

Het Opstartscherm Verwijderen Bij Het Starten Van Windows
Het Opstartscherm Verwijderen Bij Het Starten Van Windows

Video: Het Opstartscherm Verwijderen Bij Het Starten Van Windows

Video: Windows 10 - Automatisch opstarten van programma's uitschakelen 2022, December
Anonim

Terwijl het Windows-besturingssysteem de systeembestanden en omgevingsinstellingen laadt, ziet de gebruiker op het scherm een ​​standaard bolvormig opstartscherm met het klassieke Microsoft-logo. Deze screensaver kan echter worden gewijzigd in wat u maar wilt.

Het opstartscherm verwijderen bij het starten van Windows
Het opstartscherm verwijderen bij het starten van Windows

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Voer het hulpprogramma voor systeemconfiguratie uit. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" - "Uitvoeren" aan de rechterkant van het menu. Het is een register van het besturingssysteem waarmee u opdrachten kunt uitvoeren door specifieke waarden in te voeren. Voer de msconfig-tekencombinatie in en bevestig deze met de enter-toets op het toetsenbord.

Stap 2

U hebt het tabblad Downloaden nodig. In dit instellingenvenster kunt u opstartparameters instellen, een time-out instellen en meer. Als er meer dan één besturingssysteem op uw computer is geïnstalleerd, selecteert u het besturingssysteem dat u nodig heeft in de lijst. Vink dan het vakje naast No Gui aan. Klik op "Toepassen" en "Ok" en start het systeem opnieuw op. Klik hiervoor op de knop "Start" en selecteer het tabblad "Computer uitschakelen". Klik vervolgens op de knop "Opnieuw opstarten".

Stap 3

Download Vista Boot Logo Generator om uw eigen opstartscherm te maken. Met dit hulpprogramma kunt u de gewenste tekening selecteren en opslaan in een speciaal formaat. Je kunt het vinden op de website softodrom.ru. Controleer bij het downloaden zorgvuldig alle bestanden met behulp van gelicentieerde antivirussoftware.

Stap 4

Schrijf het gemaakte opstartscherm met de naam winload.exe.mui naar de directory C: WindowsSystem32en-US (of u-RU, als het besturingssysteem Russisch is). Ga akkoord met de vraag van het systeem over de noodzaak om het reeds bestaande splash-bestand te overschrijven.

Stap 5

Start je computer opnieuw op. Deze keer ziet u in plaats van het standaard Windows-opstartscherm uw eigen geselecteerde afbeelding. Het hulpprogramma kan afbeeldingen maken met een resolutie van 800 x 600, 24 bit en 1024 x 768. Wijzig deze instellingen niet, anders wordt uw opstartscherm niet weergegeven. Er zijn verschillende toepassingen voor het maken van dit soort screensavers, je kunt ze vinden op internet. Het is ook vermeldenswaard dat u in het besturingssysteem van de computer niet alleen standaardafbeeldingen, maar ook geluiden en nog veel meer kunt wijzigen.

Populair per onderwerp