Hoe Maak Je Een Dvd Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd Schoon
Hoe Maak Je Een Dvd Schoon
Anonim

DVD is een zeer handige bron van informatieopslag. U kunt informatie op dvd-schijven ook herhaaldelijk herschrijven. Dit vereist echter een dvd-brander en een geschikt schijfformaat, omdat niet alle dvd's meerdere keren kunnen worden opgenomen. Schijven die kunnen worden opgenomen en vervolgens kunnen worden gewist, zijn in RW-indeling. Nadat de informatie is gewist, kan nieuwe informatie op deze schijf worden opgenomen.

Hoe maak je een dvd schoon
Hoe maak je een dvd schoon

Noodzakelijk

Computer, dvd, Ahead Nero, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om informatie van dvd-rw-schijven te wissen, moet u een station hebben dat het schrijven van informatie naar schijven ondersteunt (dvd +/- rw). U hebt ook een speciaal programma nodig om informatie van schijven te verwijderen. Voor vandaag is Ahead Nero het handigste, begrijpelijkste en meest functionele programma. Download deze applicatie en installeer deze op uw computer.

Stap 2

Nadat u Ahead Nero hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op en start u de toepassing. Daarna moet u in het bovenste venster van het programma het formaat van de schijven selecteren waarmee het zal werken. Klik hiervoor op de pijl in het bovenste venster van het programma. Selecteer CD / DVD uit de aangeboden opties. Zo hoef je niet te wisselen tussen verschillende schijfformaten.

Stap 3

Kijk nu eens goed naar de programma-interface. Er zijn zes hoofdparameters beschikbaar. Maar als u op een van hen klikt, wordt een venster geopend met extra opdrachten. Selecteer de optie Geavanceerd (het verst van de rechterkant). Er verschijnen extra opties voor deze opdracht. Plaats nu de dvd-rw-schijf die u wilt opschonen in uw optische station. Wacht tot de schijf begint te draaien. Als de autorun van de schijf werkte, sluit deze dan.

Stap 4

Selecteer nu de functie "DVD wissen". Er verschijnt een venster met de waarschuwing dat dit proces alle informatie op de dvd-rw-schijf zal wissen. Klik op OK en het schijfopruimingsproces begint. Verwijder het niet uit het optische station voordat het schoonmaken is voltooid, omdat dit de dvd kan beschadigen en het vervolgens onmogelijk maakt om er informatie naar te schrijven.

Stap 5

Na voltooiing van het reinigingsproces wordt u hierover geïnformeerd in het programmavenster. De dvd is nu volledig gewist en u kunt er weer informatie op schrijven en verwijderen, en u kunt dit herhaaldelijk doen.

Aanbevolen: