Hoe Maak Je Een Dvd-speler Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd-speler Schoon
Hoe Maak Je Een Dvd-speler Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-speler Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-speler Schoon
Video: Hoe een CD of DVD-speler te repareren Geen schijffout - kan geen cd afspelen 2024, April
Anonim

De dvd-speler bouwt, net als elk ander elektronisch apparaat, geleidelijk stof op. Het kan de werking van de componenten van het apparaat verstoren, waardoor de schijf onduidelijk wordt afgespeeld. Het is niet nodig om het naar een werkplaats te dragen om stof van de draaitafel te verwijderen.

Hoe maak je een dvd-speler schoon
Hoe maak je een dvd-speler schoon

instructies:

Stap 1

Haal de speler uit het stopcontact. Doe hetzelfde met de rest van de apparatuur die erop is aangesloten. Koppel vervolgens alle kabels los, onthoud of schets welke op welke connector was aangesloten.

Stap 2

Leg oude kranten op tafel.

Stap 3

Verwijder de draaitafel van de plank waar deze was geïnstalleerd en breng deze over naar kranten.

Stap 4

Verwijder met een kruiskopschroevendraaier alle schroeven waarmee het deksel is bevestigd en klap ze vervolgens naar beneden zodat ze niet kwijtraken. Als de schroeven verschillende lengtes of schroefdraadvormen hebben, onthoud of schets dan welke waar werd geschroefd.

Stap 5

Raak nooit de onderdelen van de schakelende voeding aan. Het bevat elektrolytische condensatoren, die een levensbedreigende lading elektriciteit opslaan voor een lange tijd nadat de spanning is verwijderd.

Stap 6

Gebruik geen stofzuiger om de draaitafel schoon te maken - losse kleine onderdelen kunnen erin komen (en bij slecht gemonteerde spelers kan dit gebeuren). Gebruik een handmatige fietspomp met een metalen behuizing en zonder slang om stof weg te blazen, waarbij u met één hand de behuizing van een RCA-connector op het apparaat aanraakt. Dit beschermt de speler tegen statische elektriciteit.

Stap 7

Raak de opneemlens niet aan met uw vingers, een doek of enig ander voorwerp. Elke aanraking zal haar onmiddellijk beschadigen. Zelfs het gebruik van speciale lensreinigers is onaanvaardbaar. Blaas het stof er maar af.

Stap 8

Zet de machine in elkaar, sluit deze aan op de rest van de apparatuur en vervolgens op het netwerk. Bekijk hoe het werkt. Als het lezen van de schijf onstabiel blijft, was stof niet de oorzaak van het probleem.

Stap 9

Een speler waarvan het mechanisme niet werkt, kan verder worden gebruikt als deze een USB-ingang heeft. Hierop kunt u foto's bekijken en soms audio- en videobestanden van flashstations afspelen. Verwisselbare harde schijven kunnen niet worden gebruikt - het apparaat kan onmiddellijk worden beschadigd door een verhoogd stroomverbruik.

Aanbevolen: