Hoe Maak Je Een Dvd-lens Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd-lens Schoon
Hoe Maak Je Een Dvd-lens Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-lens Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-lens Schoon
Video: How to clean a laser of a CD player 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd begint het dvd-station schijven steeds slechter te lezen. Meestal is dit te wijten aan verstopping van de lens van de schijf, waardoor de vereiste hoeveelheid licht niet doordringt. Om de schijf weer normaal te laten werken, reinigt u deze lens, en u kunt het zelf doen.

Hoe maak je een dvd-lens schoon
Hoe maak je een dvd-lens schoon

Noodzakelijk

Zachte fijne borstel, cocktailrietje met de grootste diameter, zachte spoelvloeistof voor contactlenzen

instructies:

Stap 1

Verwijder en demonteer het dvd-station door de bevestigingsbouten los te draaien en de bevestigingen los te draaien. Houd het cocktailrietje dicht bij de aandrijfkop en laat het voorzichtig op de kop bij de lens rusten, zuig het stof tussen de lens en de houder op. Wees uiterst voorzichtig, elk contact met de lens kan leiden tot verkeerde uitlijning en schade aan de schijf. Blaas in geen geval in het rietje, het verspreide stof, vermengd met vocht uit de adem, zal stevig aan het hoofd hechten.

Stap 2

Gebruik een kleine, schone, droge container, zoals een plastic fleskurk. Grijp na het leegmaken van de container er niet met uw handen in. Giet er zachte contactlensverzorgingsvloeistof in. Doop de borstel in de houder en laat hem over de lens lopen. Dit kunt u het beste in de draairichting van de schijf doen. Vloeistof moet de lens overstromen, maar mag niet in de aandrijfkop komen. Wacht vervolgens 5 minuten totdat het vuil dat zich in de lens heeft opgehoopt is opgelost in de vloeistof. Daarna nogmaals een droge, maar nog vochtige borstel over de lens halen en tenslotte het vuil verwijderen.

Stap 3

Droog de lens. Om dit te doen, dompelt u de borstel in vloeistof en spoelt u hem daar af. Schud het dan krachtig in de lucht. Borstel met een schone en bijna droge borstel over de lens en deze zal overtollig vocht samen met vuil naar binnen zuigen. Herhaal deze procedure totdat de lens visueel droog is (u kunt een vergrootglas gebruiken). Bedek het dvd-station met een schoon papieren (geen doek) servet. Til na 15 minuten het weefsel op en onderzoek de lens zorgvuldig. Als er tandplak op de lens achterblijft, adem dan op de lens en veeg deze vervolgens af met een droge borstel, waarbij u ronddraaiende bewegingen maakt totdat de tandplak verdwijnt. Dek de schijf daarna weer af met een servet en wacht 15 minuten (dit is voor de zekerheid). Monteer het dvd-station en installeer het op uw computer.

Aanbevolen: