Hoe Werkt Een Webbrowser

Inhoudsopgave:

Hoe Werkt Een Webbrowser
Hoe Werkt Een Webbrowser

Video: Hoe Werkt Een Webbrowser

Video: Hoe Werkt Een Webbrowser
Video: How Do Web Browsers Work? 2024, Maart
Anonim

Webbrowser is een programma waarmee internetpagina's worden bekeken. De algemene architectuur van alle populaire browsers is vergelijkbaar: het bestaat uit verschillende componenten die onafhankelijk van elkaar zijn, die vervolgens worden gecombineerd via speciale interfaces.

Hoe werkt een webbrowser
Hoe werkt een webbrowser

instructies:

Stap 1

Eerst komen de netwerkinstellingen: JavaScript, XML-parser en Display Backend (afhandeling van gebeurtenissen op het scherm). Dit zijn 4 onafhankelijke modules die werken binnen het kader van de grafische engine. Vervolgens wordt een high-level engine geprogrammeerd die, net als de gebruikersinterface, bepaalde gegevens kan opslaan. Er zijn ook extra componenten (plug-ins, multimedia, e-mailmodule, help, ontwikkelaarstools, enz.), maar deze hebben niet zoveel invloed op de structuur van de browser.

Stap 2

Elk onderdeel van de architectuur bevindt zich op een bepaald niveau en kan alleen interageren met het dichtstbijzijnde element. Daarom wordt de architectuur van de browser gelaagd genoemd.

Stap 3

De gebruikersinterface is een soort buffer die bestaat tussen de engine en de gebruiker. Hij is het die alle wensen van de gebruiker accepteert, hem alle mogelijkheden geeft en al zijn handelingen verwerkt. De interface helpt bij het bieden van een standaard set functies. De engine op hoog niveau is verantwoordelijk voor het verwerken van de pagina, dat wil zeggen voor het weergeven van het volledige grafische gedeelte. Hij begint ook met het laden van de pagina, ververst ze, springt terug of vooruit, werkt met bladwijzers, geschiedenis en instellingen die van invloed zijn op de afbeeldingen.

Stap 4

Dezelfde grafische engine is het belangrijkste onderdeel van elke browser. Het geeft de inhoud van de bron weer en parseert HTML en XML, rekening houdend met de invloed van CSS en JS, evenals andere objecten (afbeeldingen, flash). Op basis van alle gegevens die door de engine worden verzameld, wordt een lay-out gegenereerd die de gebruiker op de monitor ziet.

Stap 5

Het componentennetwerk, JS, XML-parser zijn gespecialiseerde onderdelen van het programma die werken op de bijbehorende parameters. Display Backend is gekoppeld aan het besturingssysteem en levert de uitvoer van de meest primitieve afbeeldingen (schuifbalken, formulieren, raamdecoratie, enz.), afhankelijk van het besturingssysteem.

Stap 6

Dankzij het componentensysteem kan de browser eenvoudig het ontwerp wijzigen, programmafouten zijn gemakkelijker te lokaliseren, elk onderdeel wordt afzonderlijk verbeterd en heeft geen invloed op het programma als geheel, elk onderdeel kan afzonderlijk worden gebruikt.

Aanbevolen: