Wat Is Een Webbrowser?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Webbrowser?
Wat Is Een Webbrowser?

Video: Wat Is Een Webbrowser?

Video: Wat Is Een Webbrowser?
Video: What is a web browser? 2024, April
Anonim

Een webbrowser is een speciale toepassing waarmee u webpagina's op internet kunt bekijken. De snelheid van het browsen op sites en de uitvoer van alle inhoud op het scherm hangt ervan af. Moderne browsers tonen ook een inhoudsopgave voor FTP-servers. Tegenwoordig is de browser een complex, complex programma dat uit vele elementen bestaat.

Wat is een webbrowser?
Wat is een webbrowser?

instructies:

Stap 1

Het eerste wijdverbreide programma van dit type was NCSA Mosaic, dat een grafische interface kreeg en de basis werd voor de ontwikkeling van andere browsers zoals Internet Explorer en Netscape Navigator. De eerste browser die onmiddellijk na de installatie van het besturingssysteem verscheen, was IE, die door zijn functionaliteit enorm populair werd en meer dan 95% van de markt veroverde voor computerprogramma's die toegang tot internet mogelijk maken. De situatie is echter geleidelijk veranderd, er zijn nieuwe waarnemers verschenen, die een uitstekend alternatief zijn geworden voor de bestaande softwareproducten.

Stap 2

Moderne browsers hebben geweldige functionaliteit en fundamentele verschillen. Het wordt steeds moeilijker om de meest geschikte applicatie te kiezen, omdat er een groot aantal spelers op de softwaremarkt is verschenen die internetapplicaties met een groot aantal instellingen en add-ons hebben uitgebracht. De meest voorkomende browsers zijn Opera, Chrome, Firefox, IE en Safari.

Stap 3

Elke recensent heeft zijn eigen voor- en nadelen. Google Chrome en Opera geven goede resultaten in tests van de snelheid van opstarten en laden. Een van de veiligste browsers is Mozilla. IE wordt nog steeds samen met Windows geïnstalleerd, wat erg handig is en het mogelijk maakt om direct online te gaan na het opzetten van het netwerk. Safari wordt geïnstalleerd met MAC OS.

Stap 4

Voor mobiele apparaten met internettoegang zijn er ook alternatieve browsers met een ander aantal instellingen. Op telefoons zijn de mobiele versies van Opera - Opera Mini of Mobile - erg populair. Met deze hulpprogramma's kunt u verkeer besparen, wat belangrijk is voor eigenaren van draagbare apparaten en geld bespaart. Er zijn ook browsers waarmee je Flash-elementen kunt spelen en JS (Dolphin Browser of Safari voor Apple-telefoons) kunt afhandelen. Ook wijdverbreid zijn UC Web- en mobiele versies van pc-browsers (IE Mobile, Mozilla Fennec).

Stap 5

Er zijn ook op tekst gebaseerde versies van browsers die vanaf de opdrachtregel worden uitgevoerd en waarvoor geen grafische omgeving is geïnstalleerd. Dit belast het systeem minimaal en is relevant voor systemen van de *nix-familie, die vaak op servers worden gebruikt. De meest populaire programma's zijn Lynx, Links en Elinks.

Aanbevolen: