Hoe Een Hacker Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hacker Werkt
Hoe Een Hacker Werkt

Video: Hoe Een Hacker Werkt

Video: Hoe werkt een hackaanval? Oud-hacker geeft demo - RTL LATE NIGHT MET TWAN HUYS 2022, November
Anonim

Hackers zijn mensen die betrokken zijn bij het hacken van verschillende netwerken, bronnen of zelfs hele systemen. In de meeste gevallen zijn de taken van hackers onbeduidend: spam verzenden of overzetten vanuit de portemonnee van andere gebruikers, maar er zijn ook echte genieën die zelfs het meest veilige systeem kunnen hacken.

Hoe een hacker werkt
Hoe een hacker werkt

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende hackmethode die door hackers wordt gebruikt, is brute force. De betekenis ervan is dat het gebruik van verschillende verbindingen om de bescherming van systemen te omzeilen, de selectie van wachtwoorden voor het account begint. Er zijn zelfs speciale databases die de meest voorkomende opties bevatten. Daarom wordt het aanbevolen om niet-standaard cijfers en speciale generatoren te gebruiken.

Stap 2

Naast brute-force wachtwoorden kan deze methode ook op andere gebieden worden toegepast. U kunt bijvoorbeeld verschillende kwetsbaarheden voor één site selecteren om daar kwaadaardige code te uploaden. Over het algemeen wordt brute kracht ook op veel andere gebieden gebruikt. Deze methode is echter uiterst ondoeltreffend, omdat er grote productie- en tijdbronnen voor nodig zijn.

Stap 3

Een ander populair hackmodel zijn phishingsites. Mogelijk hebt u waarschuwingen van uw antivirusprogramma of browser gezien dat u toegang probeert te krijgen tot een vergelijkbare bron. Door op de link te klikken, komt u op een pagina die niet verschilt van de standaard login. Je voert je gegevens in, die de hacker direct ontvangt en gaat gebruiken. Daarom is het noodzakelijk om goed te kijken op welke sites je vertrouwelijke informatie invoert.

Stap 4

Vaak worden speciale scripts gebruikt waarmee u uw cookiegegevens (tijdelijke bestanden toegewezen door de site) kunt onderscheppen. Met hun hulp kunt u zelfs zonder gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgen tot uw account. Na het inloggen wordt in de regel het wachtwoord direct gewijzigd en wordt het profiel gebruikt voor de middelen die de hacker nodig heeft (bijvoorbeeld het versturen van spam of berichten over financiële hulp).

Stap 5

Sommige hackers gaan verder en bedriegen gebruikers op een banale manier. U kunt bijvoorbeeld een brief op uw mailbox ontvangen, waarin de administratie van de bron u op de hoogte stelt van technische werkzaamheden en u vraagt ​​uw gebruikersnaam en wachtwoord te laten vallen zodat deze ongewijzigd blijven. In veel online games kunnen ze bijvoorbeeld om een ​​account vragen om een ​​personage te ontwikkelen. Dergelijke mensen worden ook als hackers beschouwd, ondanks het feit dat ze zich bezighouden met fraude.

Stap 6

Social engineering is vergelijkbaar met het vorige punt. Dit is een zeer fascinerende regeling, die zelfs werknemers van veel grote bedrijven vaak tegenkomen. Natuurlijk zijn al deze methoden ook zorgvuldig versleuteld. Een hacker kan bijvoorbeeld het Admissions Office bellen, zichzelf voorstellen als systeembeheerder en informatie opvragen om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Verrassend genoeg geloven en sturen veel mensen informatie.

Populair per onderwerp