Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Te Herstellen
Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Te Herstellen
Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2024, April
Anonim

Windows-besturingssystemen hebben functies waarmee u ze in hun vorige staat kunt herstellen om de opgetreden fouten te corrigeren. Wanneer u met een mobiele computer werkt, zijn er verschillende opties om het besturingssysteem te herstellen.

Hoe het besturingssysteem op een laptop te herstellen
Hoe het besturingssysteem op een laptop te herstellen

Noodzakelijk

Windows-opstartschijf

instructies:

Stap 1

Veel laptops hebben een voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Sommige fabrikanten maken specifiek een aparte partitie op de harde schijf, waar ze het back-up OS-archief plaatsen. Als je met een vergelijkbare situatie te maken hebt, voer dan een systeemherstel uit vanaf een image.

Stap 2

Plaats de Windows-opstartschijf in de laptopschijf. Als u met netbooks werkt, moet u een externe dvd-rom gebruiken. Zet uw mobiele computer aan en open het opstartmenu. Druk hiervoor op de in het startvenster aangegeven toets.

Stap 3

Selecteer Interne / Externe dvd-rom, afhankelijk van het type drive dat u gebruikt. Druk op de Enter-toets. Nadat u het installatiemenu van het besturingssysteem hebt geopend, klikt u op de link "Geavanceerde herstelopties".

Stap 4

Selecteer in het volgende menu voor het selecteren van opties "Systeemherstel". Markeer uw werkkopie van Windows en klik op Volgende. Vink het vakje aan naast de functie "Herstellen uit archief".

Stap 5

Selecteer een systeemkopie die zich op een specifieke partitie op uw harde schijf bevindt. Klik op de knop Aan de slag. Wacht tot de bewerkingen zijn voltooid. De laptop zal dan automatisch opnieuw opstarten.

Stap 6

Als u geen back-uparchief heeft, gebruikt u de automatisch gegenereerde controlepunten. Selecteer hiervoor de functie "De vorige status van het systeem herstellen". Vink het vakje aan naast Gebruik controlepunten. Klik volgende".

Stap 7

Selecteer het juiste archief op basis van de datum waarop het is gemaakt. Klik op de knop "Start" en wacht tot de procedure is voltooid.

Stap 8

Als er geen opstartbare schijf is, probeer dan de veilige modus van het besturingssysteem te starten. Om dit te doen, drukt u op de F8-toets nadat het OS-selectiemenu is weergegeven. Ga naar het systeemherstelmenu via het configuratiescherm. Start dit proces met een back-uparchief of controlepunt.

Aanbevolen: