Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Op Te Starten
Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Op Te Starten

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Op Te Starten

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op Een Laptop Op Te Starten
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Het installeren van een besturingssysteem op een mobiele computer vereist vaak voorafgaande voorbereiding van extra bestanden of apparaten. Dit geldt met name bij het werken met apparaten die geen ingebouwde dvd-drives hebben.

Hoe het besturingssysteem op een laptop op te starten
Hoe het besturingssysteem op een laptop op te starten

Noodzakelijk

  • - USB opslag;
  • - Windows-installatieschijf;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Om het besturingssysteem Windows XP op een laptop te installeren, moet u SATA-stuurprogramma's voor de harde schijf voorbereiden. Bezoek de officiële website van het bedrijf dat dit laptopmodel heeft ontwikkeld. Download vanaf daar een set bestanden met stuurprogramma's voor de harde schijf.

Stap 2

Download de installatieschijfkopie van Windows XP en Nero Burning Rom. Open Nero en selecteer Dvd-rom (opstarten).

Stap 3

Ga naar het ISO-tabblad, klik op de knop "Bladeren" en geef de locatie op voor de installatieschijfkopie. Klik op de knop Nieuw, zorg ervoor dat de afbeeldingsinhoud is opgenomen in dit project en klik op de knop Branden.

Stap 4

Pak nu de stuurprogrammabestanden uit het archief dat van de site is gedownload. Kopieer ze naar een kleine USB-stick. Het is beter om de hoofdmap van de flashdrive te gebruiken om de stuurprogramma's op te slaan.

Stap 5

Start uw mobiele computer opnieuw op en druk op de F2 (Escape)-knop. Open het BIOS-menu en selecteer het menu Boot Options. Activeer in het submenu Boot Device Priority de opstartprioriteit vanaf het ingebouwde dvd-station. Druk op de F10-knop en bevestig het opslaan van de parameters.

Stap 6

Wacht na het herstarten van de laptop tot de tekst Press any key to boot from CD (Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten) op het display verschijnt. Druk op een willekeurige toets en wacht tot het installatieprogramma van Windows XP start.

Stap 7

Druk op F2 wanneer u wordt gevraagd om extra stuurprogramma's te installeren. Selecteer de map op het USB-station waar u de stuurprogramma's voor de harde schijf hebt gekopieerd. Klik op de knop "Installeren" en wacht tot deze procedure is voltooid.

Stap 8

Nadat u bent teruggekeerd naar het menu met systeeminstellingen, gaat u gewoon door met deze bewerking. Selecteer de partitie van de harde schijf, formatteer deze en druk op Enter om het systeeminstallatieproces te starten. Gebruik na het herstarten van uw laptop de optie om te starten vanaf de harde schijf in plaats van het dvd-station.

Aanbevolen: