Hoe Het Besturingssysteem Op De C-schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Op De C-schijf Te Herstellen
Hoe Het Besturingssysteem Op De C-schijf Te Herstellen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op De C-schijf Te Herstellen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Op De C-schijf Te Herstellen
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Een besturingssysteem is de belangrijkste software voor een computer; zonder dit is het onmogelijk om alle bronnen van een pc volledig te gebruiken. Als de systeembestanden beschadigd zijn, kan de computer stoppen met opstarten of defect raken. Er zijn verschillende manieren om het besturingssysteem te herstellen.

Hoe het besturingssysteem op de C-schijf te herstellen
Hoe het besturingssysteem op de C-schijf te herstellen

instructies:

Stap 1

Windows biedt de mogelijkheid om te herstellen met behulp van de tools van het systeem zelf. Systeemherstel stelt u in staat uw computer terug te brengen naar een staat waarin deze werkte zonder onderbrekingen, zonder persoonlijke bestanden (documenten, afbeeldingen, favorieten) te verliezen.

Stap 2

Om herstel mogelijk te maken, monitort het systeem de door de gebruiker aangebrachte wijzigingen en maakt automatisch herstelpunten aan. U kunt deze tool alleen gebruiken als deze is ingeschakeld.

Stap 3

Hoewel Systeemherstel een handige functie is, is het gebied waar de gegevens die nodig zijn om systeembestanden te herstellen, vrij kwetsbaar voor virussen, dus sommige gebruikers schakelen het uit.

Stap 4

Om te controleren of het hulpprogramma Systeemherstel actief is op uw computer, klikt u met de rechtermuisknop op het item "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu. U kunt ook het Configuratiescherm openen vanuit het menu Start en het systeempictogram selecteren in de categorie Prestaties en onderhoud.

Stap 5

Ga in het geopende venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Systeemherstel" en zorg ervoor dat het selectievakje niet is ingeschakeld in het veld "Systeemherstel op alle schijven uitschakelen". Breng zo nodig wijzigingen aan en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 6

Als u Systeemherstel hebt ingeschakeld op een computer met beschadigde bestanden, zal de tool u deze keer niet helpen om uw pc weer normaal te laten werken. Als het van tevoren was ingeschakeld en herstelpunten heeft gemaakt (of als u het zelf hebt gedaan), klikt u op de knop "Start" en vouwt u het programmamenu uit.

Stap 7

Selecteer in de map "Accessoires" het gedeelte "Systeem" en roep het hulpprogramma "Systeemherstel" op. In het geopende venster stelt u de markering in het veld "Een eerdere staat van de computer herstellen" in, geeft u een herstelpunt op en volgt u de instructies van de herstelwizard.

Stap 8

Als Systeemherstel is uitgeschakeld, of het systeem start niet op wanneer u de computer aanzet, gebruik dan de installatieschijf. Plaats het in uw diskettestation, start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets. Selecteer "Systeemherstel" in de lijst met beschikbare taken. Wacht tot de bewerkingen zijn voltooid zonder de computer af te sluiten of opnieuw op te starten zonder de instructies van het installatieprogramma.

Aanbevolen: