Hoe Te Converteren Naar Gebogen Lettertypen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Converteren Naar Gebogen Lettertypen
Hoe Te Converteren Naar Gebogen Lettertypen

Video: Hoe Te Converteren Naar Gebogen Lettertypen

Video: Hoe Te Converteren Naar Gebogen Lettertypen
Video: Wrap Text Around A Circle with Adobe Illustrator | Beginner Tutorial 2024, April
Anonim

Lettertypen converteren naar curven is het eerste dat u moet doen als u uw mockup naar een drukkerij gaat sturen. Of u wilt het overzetten naar een andere computer, waar er mogelijk geen set lettertypen is die vergelijkbaar is met die van u. Anders worden de geselecteerde lettertypen, wanneer u het bestand opent, automatisch vervangen door andere, en dit zal de lay-out waarschijnlijk niet verfraaien. Overigens zal het opnieuw installeren van het systeem op uw computer hetzelfde probleem veroorzaken, in ieder geval totdat u een lettertypepakket installeert dat vergelijkbaar is met het vorige. In verschillende grafische editors verschillen de methoden voor het converteren van lettertypen naar curven van elkaar. Laten we de meest voorkomende bekijken.

Hoe te converteren naar gebogen lettertypen
Hoe te converteren naar gebogen lettertypen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - grafische editor;
  • - grafische lay-out met behulp van tekst.

instructies:

Stap 1

Abobe Photoshop: In grafische bitmap-editors wordt een bewerking vergelijkbaar met het converteren van lettertypen naar curven in een vector "rasteriseren" genoemd. Open het lagenpalet als dit niet in de werkruimte staat. U kunt dit doen via het Windows-menu of door op de F7-toets te drukken. Zoek de tekstlagen in het palet - ze zijn gemarkeerd met een pictogram in de vorm van de letter T. Als er meerdere zijn, selecteert u ze allemaal door met de linkermuisknop te klikken terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. een groot aantal tekstobjecten in uw lay-out heeft, zal het volgende u helpen om ze allemaal snel te vinden in het menu-item: "Selecteren - Object - Tekstobjecten". U zult zien dat alle tekstelementen in het bestand zijn gemarkeerd. Als er slechts één tekstobject is, selecteert u het gewoon met het gereedschap "Selectie". In CorelDraw: Om alle tekstobjecten tegelijk te selecteren, gebruikt u het menu "Bewerken - Alles selecteren - Tekst".

Stap 2

In Abobe Photoshop: gebruik het menu Laag en de bijbehorende subitems Rasteren - Type In Abobe Illustrator: open het menu Tekst en kies Contouren maken. Of druk gewoon op Shift + Ctrl + O. In CorelDraw: Zoek Converteren naar curven in het menu Schikken. Of gebruik de sneltoets Ctrl + Q.

Aanbevolen: