Welke Monitor Te Kiezen Voor Games - Klassiek Of Gebogen?

Inhoudsopgave:

Welke Monitor Te Kiezen Voor Games - Klassiek Of Gebogen?
Welke Monitor Te Kiezen Voor Games - Klassiek Of Gebogen?

Video: Welke Monitor Te Kiezen Voor Games - Klassiek Of Gebogen?

Video: Welke Monitor Te Kiezen Voor Games - Klassiek Of Gebogen?
Video: Zo kies je de beste gaming monitor! 2024, April
Anonim

Een paar jaar geleden werden kathodestraalbuismonitoren volledig vervangen door flatscreen-modellen, weinig mensen vermoedden dat gebogen schermen een comeback zouden maken. Wanneer moet je dergelijke apparatuur kopen en wat zijn de voor- en nadelen?

monitor voor games
monitor voor games

Gebogen monitoren - kopen of niet

De meest populaire zijn flatscreen-monitoren. Gebogen monitorschermen elimineren beeldvervorming. Hoe is dit mogelijk? Dit monitorontwerp is natuurlijker voor het menselijk oog. Dankzij Curved-technologie lijkt het beeld groter en zijn de ogen minder vermoeid, ook als je uren naar de monitor kijkt.

Voor degenen die gebogen monitoren gebruiken, worden diepte en helderheid benadrukt. Gebogen monitoren hebben ook nadelen. Dergelijke schermen zullen bijvoorbeeld hun taak alleen uitvoeren als de gebruiker voor de monitor in het midden zit. Het is onmogelijk om een game te spelen met veel mensen voor zo'n scherm. Bovendien zijn dergelijke monitoren niet goedkoop, en hebben ze ook een klein bereik in vergelijking met flatscreens.

BEHULPZAAM ADVIES

Waarom kiezen voor een flatscreen-monitor?

De meeste gamers kiezen voor flatscreens vanwege hun relatief lage kosten. Een monitor met een gebogen scherm kost meerdere keren meer dan een platte met vergelijkbare parameters. Al zijn hierin de komende jaren veranderingen te verwachten. Alle nieuwe technologieën worden in de loop van de tijd standaard en zijn toegankelijker voor een breed scala aan gebruikers.

Een flatscreen-monitor kan worden geplaatst waar u maar wilt - op een verhoging, aan de rand van het tafelblad of recht voor u, in tegenstelling tot Curved-schermen. Een curved monitor doet alleen zijn werk als hij recht voor je staat, op jouw zichtniveau. Het flatscreen kan door een groep mensen tegelijk worden gebruikt en games spelen in multiplayer-modus, wat uitgesloten is bij gebruik van een gebogen monitor.

Flatscreens hebben ook nadelen: meer oogvermoeidheid, veel schittering, het beeld is minder helder en diep dan bij curved monitoren. Desondanks zijn platte monitoren nog steeds populairder dan gebogen monitoren.

Gebogen of plat - welke monitor kies je?

Welke monitor moet je kiezen om te gamen? Allereerst moet u nadenken over het doel waarvoor het wordt gekocht. Als je vaak en de hele dag alleen speelt, is een gebogen scherm de juiste keuze. Als u af en toe achter de computer gaat zitten, vooral 's avonds, en de mogelijkheid om in een groep te spelen op prijs stelt, volstaat het om een flatscreen-monitor aan te schaffen. Gebogen gaming-monitoren zullen ook worden gewaardeerd door mensen die elke dag in kantoortoepassingen werken. De ogen zullen minder vermoeid zijn, wat een positief effect zal hebben op uw gezondheid.

Aanbevolen: