Hoe De Schermresolutie Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermresolutie Terug Te Krijgen
Hoe De Schermresolutie Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Schermresolutie Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Schermresolutie Terug Te Krijgen
Video: Lelijk beeld, wat doe je eraan?! 🤔 | Tips voor filmmakers | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Resolutie is een term die wordt gebruikt voor digitale afbeeldingen. De desktop "afbeelding" en alle pictogrammen erop zijn ook digitale afbeeldingen. De geselecteerde schermresolutie bepaalt het uiterlijk van het bureaublad en alle gestarte bestanden (grote of kleine pictogrammen van mappen en bestanden, hun normale of uitgerekte uiterlijk, het type bestandshandtekeningen, enzovoort). U kunt met slechts een paar klikken teruggaan of een nieuwe schermresolutie instellen.

Hoe de schermresolutie terug te krijgen
Hoe de schermresolutie terug te krijgen

instructies:

Stap 1

Om de schermresolutie aan te passen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Wanneer u het Configuratiescherm op categorie weergeeft, selecteert u Uiterlijk en thema's. Selecteer in het geopende venster de taak "De schermresolutie wijzigen" of klik op het pictogram "Scherm". Als het bedieningspaneel een klassieke uitstraling heeft, selecteert u onmiddellijk het pictogram "Weergave" door erop te klikken met de linkermuisknop. Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend. Om over te schakelen van het weergeven van het bedieningspaneel per categorie naar de klassieke weergave en vice versa, klikt u op de juiste labelopdracht aan de linkerkant van het dialoogvenster van het bedieningspaneel.

Stap 2

Het venster "Eigenschappen: Weergave" kan op een andere manier worden opgeroepen. Klik vanaf het bureaublad overal vrij van mappen en bestanden met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de laatste regel "Eigenschappen" en klik erop met een willekeurige muisknop. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Parameters".

Stap 3

Het tabblad "Parameters" is opgedeeld in verschillende delen. Bovenaan ziet u een visuele weergave van uw monitor. Als u meerdere monitoren hebt aangesloten, kiest u op welke monitor u de nieuwe instellingen wilt toepassen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het monitorbeeld, zodat het wordt gemarkeerd met een kader. Als u slechts één monitor hebt geïnstalleerd, laat u alles ongewijzigd.

Stap 4

Om de schermresolutie van de geselecteerde monitor te wijzigen, verplaatst u in het gedeelte "Schermresolutie" onder het gedeelte met de visuele weergave van het scherm de "schuifregelaar" naar de gewenste positie en klikt u op de knop "Toepassen". De desktopconfiguratie zal veranderen, u krijgt een paar seconden om het resultaat te evalueren. Als u tevreden bent met de nieuwe weergave, bevestigt u de bewerking door op de knop "Ja" in het meldingsvenster te klikken. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop "OK" of het pictogram "x" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Als u niet tevreden bent met de nieuwe schermresolutie, kunt u door op de knop "Nee" te klikken terugkeren naar de huidige instellingen.

Aanbevolen: