Een Formule Invoeren In Excel

Inhoudsopgave:

Een Formule Invoeren In Excel
Een Formule Invoeren In Excel

Video: Een Formule Invoeren In Excel

Video: Een Formule Invoeren In Excel
Video: Hoe moet je in microsoft Excel een formule invoeren 2024, Mei
Anonim

Het wijdverbreide Excel-programma van Microsoft is onmisbaar voor het samenstellen van tabellen, diagrammen en het maken van berekeningen. Excel gebruikt formules om de berekening van waarden die in tabelcellen worden ingevoerd, te automatiseren. Er zijn bepaalde regels voor het invoeren van formules in tabellen.

Een formule invoeren in Excel
Een formule invoeren in Excel

Noodzakelijk

Excel-programma geïnstalleerd op de computer

instructies:

Stap 1

Installeer de gekochte of download en installeer de proefversie van Excel. Voer het programma uit. Overweeg de interface van het programma. De formulebalk wordt aangeduid met fx. Om een eenvoudige formule in te voeren, voert u de gewenste waarden in de cel in, voorafgegaan door een gelijkteken. Als u bijvoorbeeld de som van 1 + 1 in een cel wilt berekenen, moet u "= 1 + 1" invoeren zonder aanhalingstekens en op Enter drukken. Het resultaat van de optelling verschijnt in de cel - 2.

Stap 2

Gebruik een andere invoermethode. Klik op een lege cel (A1) en voeg er een getal in, voorafgegaan door een "gelijk"-teken. Voeg in de aangrenzende cel (B1) een ander nummer in, enzovoort, afhankelijk van het aantal nummers dat u nodig hebt. Zet een gelijkteken in de laatste lege cel.

Stap 3

Selecteer cel A1. Voer vervolgens het rekenkundige teken in (optellen, vermenigvuldigen, delen en andere) en selecteer een andere cel, bijvoorbeeld B2. Druk op Enter. Bekijk de originele formule door op de cel te dubbelklikken door op Ctrl + Apostrof te drukken. Bovendien verschijnt de formule in de formulebalk op de werkbalk nadat de cel is geselecteerd. Druk op F2 om de formule te wijzigen en druk op Enter als u klaar bent.

Stap 4

Voeg haakjes toe aan de formule als u de volgorde wilt opgeven waarin de bewerking wordt uitgevoerd. Eerst voert het programma de berekeningen uit tussen haakjes. Als de haakjes ontbreken, genereert Excel een fout - repareer deze.

Stap 5

Om te vermenigvuldigen, zet je een getal, dan het vermenigvuldigingsteken * en nog een getal. Excel beschouwt het product van een getal met een ander getal aan de rechterkant. Als het nummer links of rechts wordt weggelaten, genereert het programma een fout. Gebruik de tekens +, -, / om getallen op te tellen, af te trekken of te delen.

Stap 6

Verhoog het getal tot de macht met het ^-teken, bijvoorbeeld "= 2 ^ 3". De graad kan anders worden geschreven, bijvoorbeeld "= DEGREE (2; 3)". Druk op Enter. Het resultaat is acht. Om het percentage van een getal te vinden, vermenigvuldigt u het getal met n% (n% is het percentage dat u wilt berekenen).

Stap 7

Om alle getallen uit een kolom toe te voegen, voert u de formule "= SOM (A: A)" in de formulebalk in (in dit voorbeeld worden de getallen uit kolom A toegevoegd). Om een waarde in een bereik te berekenen, voert u "= GEMIDDELDE (A1: B4)" in de formulebalk in (het voorbeeld berekent het rekenkundig gemiddelde van waarden in het bereik van A1 tot B4).

Stap 8

Om complexe functies te bekijken, gaat u naar het menu op het tabblad "Invoegen" (kies daar "Functie" en een functie uit de categorie) of op het tabblad "Functie" in de nieuwste versies van Excel.

Aanbevolen: