Hoe De Functie Van Een Toets Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Functie Van Een Toets Te Veranderen
Hoe De Functie Van Een Toets Te Veranderen

Video: Hoe De Functie Van Een Toets Te Veranderen

Video: Hoe De Functie Van Een Toets Te Veranderen
Video: ZO LEER JE JE TOETS IN 1 DAG! 🤩🤫 2024, April
Anonim

De standaardfuncties van afzonderlijke toetsen en hun snelkoppelingen in Windows zijn niet altijd geschikt voor gebruikers. In Microsoft OS is het mogelijk om de functie van sommige sleutels te wijzigen door wijzigingen aan te brengen in het register, maar deze mogelijkheden zijn zeer beperkt. Degenen die de functionaliteit van hun toetsenbord radicaal willen veranderen en de werking ervan op een optimale manier voor zichzelf willen aanpassen, moeten hun toevlucht nemen tot programma's van derden.

Hoe de functie van een toets te veranderen
Hoe de functie van een toets te veranderen

Noodzakelijk

  • - een computer waarop Windows is geïnstalleerd;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Een van de beste gratis herprogrammerings-apps voor het toetsenbord die er zijn, is Mkey. Ga naar de website https://www.seriosoft.org, download het programma naar uw computer en installeer het. Tijdens de installatie verandert Mkey de toetsenbordstuurprogramma's in zijn eigen en ondergeschiktt het de toetsenbordbediening volledig.

Stap 2

Als u de functie van een toets wilt wijzigen, opent u het programmavenster en gaat u naar het menu "Toetsen". Klik met de rechtermuisknop in het linkergedeelte van het venster en selecteer de optie "Toevoegen". Nadat het dialoogvenster verschijnt, drukt u op de toets waarvan u de functie wilt wijzigen en voert u een naam voor deze toets in het formulier in. Nadat u uw beslissing hebt bevestigd door op de knop "OK" te drukken, selecteert u een van de acties in het centrale gedeelte van het venster, waarvan u de uitvoering aan deze sleutel wilt toevertrouwen. Bevestig uw keuze door op het pictogram "Opslaan" in de rechterbenedenhoek te klikken. Vanaf nu zal de geselecteerde toets de toegewezen functie vervullen.

Stap 3

Voor degenen die de manier waarop ze met het toetsenbord werken radicaal willen veranderen, kan de volgende optie worden geadviseerd. Koop een multimediatoetsenbord met een set knoppen waarmee u uw speler kunt bedienen. Selecteer knoppen op het toetsenbord die u bij normaal werk niet gebruikt. Dit kunnen de toetsen zijn van het numerieke blok (aan de rechterkant van het toetsenbord), enkele functieknoppen (F1, F2, enz.), Scroll Lock, Pause Break en andere. Samen met multimedia kan het aantal toetsen dat kan worden geherprogrammeerd zonder enige schade aan het werk, enkele tientallen zijn.

Stap 4

Gebruik het Mkey-programma om specifieke functies aan deze toetsen toe te wijzen. Dit kan het starten zijn van de programma's die u het meest gebruikt en een verscheidenheid aan acties (knippen, kopiëren, bijwerken, plakken, door tabbladen bladeren, verbinding maken met internet, enz.). In tegenstelling tot systeemsneltoetsen, worden ze bediend met één klik op een knop, wat veel handiger en sneller is dan hetzelfde te doen door twee of drie knoppen tegelijkertijd in te drukken.

Stap 5

Om u te helpen sneller nieuwe toetsfuncties te leren, bevestigt u de juiste pictogrammen op de toetsen met plakband of sleutelstickers. Als gevolg van deze transformaties krijgt uw toetsenbord exclusieve functionaliteit die het beste bij uw behoeften past. De snelheid en het gemak van het gebruik van het toetsenbord zullen aanzienlijk toenemen.

Aanbevolen: