Hoe Teken Je Een Functie In Matkad

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Functie In Matkad
Hoe Teken Je Een Functie In Matkad

Video: Hoe Teken Je Een Functie In Matkad

Video: Hoe Teken Je Een Functie In Matkad
Video: Matlab Tutorial - 60 - Plotting Functions 2024, Maart
Anonim

Mathcad is een programma, een omgeving voor het uitvoeren van verschillende wiskundige en technische berekeningen op een computer, het is uitgerust met een eenvoudige grafische interface. Met deze applicatie kun je niet alleen berekeningen maken, maar er ook grafieken op maken.

Hoe teken je een functie in matkad
Hoe teken je een functie in matkad

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Mathcad-programma.

instructies:

Stap 1

Start MathCad om de build te voltooien. Deze applicatie ondersteunt verschillende soorten functies. Voer eerst de uitdrukking in waarvoor u grafisch wilt weergeven. Klik in het paneel met wiskundige tekens op de knop waarop de grafiek wordt weergegeven. Op het scherm verschijnt een palet met voorbeelden van grafische elementen.

Stap 2

Klik op de knop met de afbeelding van een tweedimensionale grafiek in het palet, als resultaat zal de sjabloon verschijnen. Voer de naam in van de onafhankelijke variabele die zich langs de X-as bevindt in het sjablooninvoerveld, en voer op dezelfde manier de naam in voor de positionering langs de Y-as. Klik met de linkermuisknop buiten de afbeelding. De vereiste formatie in Matkad is compleet.

Stap 3

Zoom in op de constructie. Als u deze selecteert, worden in de hoeken getallen weergegeven die de schaal weergeven langs de assen Y en X. Standaard wordt de grafiek in Mathcad geplot op het x-bereik van –10 tot +10 en wordt de schaal automatisch ingesteld langs de Y as. Geef na het definiëren van de functie het bereik op voor het argument x. Schrijf hiervoor x: = -30 … 30 op de regel met de formule.

Stap 4

Verander het uiterlijk van de grafiek door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken, selecteer de optie "Formaat". Schakel op het tabblad "Assen" het raster in, stel het aantal cellen in. Op het tabblad "Sporen" kunt u de opmaak van de lijnen instellen, bijvoorbeeld het uiterlijk instellen: streepjes, effen, punten. Ga naar het tabblad "Tags".

Stap 5

Voer de aslabels en de naam van de grafiek zelf in de daarvoor bestemde velden in. Nadat u alle gewenste instellingen heeft geselecteerd, kunt u deze opslaan voor later gebruik. Ga hiervoor naar het tabblad "Standaardinstellingen", vink het vakje "Als standaardwaarden gebruiken" aan. Om twee grafieken op dezelfde assen te plaatsen, noteert u de tweede functie onder de eerste functie, hiervoor klikt u op de knop met de letter "B", voert u de formule in en stelt u het bereik in, de grafiek wordt op dezelfde assen gebouwd.

Aanbevolen: