Hoe De Fn-toets Op Een Netbook Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Fn-toets Op Een Netbook Uit Te Schakelen?
Hoe De Fn-toets Op Een Netbook Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Fn-toets Op Een Netbook Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Fn-toets Op Een Netbook Uit Te Schakelen?
Video: How to Disable Hotkeys | How to Enable Function Keys 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van netbooks en laptops weten dat veel van hun modellen zijn uitgerust met een extra toets - Fn. Het kan worden gebruikt om het volume te verhogen, van muziek te wisselen, enz.

Hoe de Fn-toets op een netbook uit te schakelen?
Hoe de Fn-toets op een netbook uit te schakelen?

Functietoets

Laptops (netbooks) van HP, Asus, Smasung, Compaq en anderen zijn uitgerust met speciale functietoetsen waarmee de gebruiker snel kan schakelen tussen muziek, draadloze netwerken kan starten, het volume kan verhogen of verlagen en andere manipulaties met het apparaat kan uitvoeren. Soms kunnen deze functietoetsen onhandig zijn, en daarom wordt het noodzakelijk om ze uit te schakelen. Bij het kopen van een computer van HP kan de gebruiker bijvoorbeeld worden geconfronteerd met het feit dat ze volgens de fabrieksinstellingen, na het gebruikelijke indrukken van de F1-F12-toetsen (zonder de Fn-knop), extra functies zullen activeren.

De Fn-toets uitschakelen

Natuurlijk kunt u de instellingen voor deze toetsen wijzigen of de Fn-knop op uw netbook helemaal uitschakelen. Ten eerste moet gezegd worden dat deze methode verre van de gemakkelijkste is, maar als alles correct wordt gedaan, kun je veel verschillende problemen voorkomen. Op HP-laptops (netbooks) moet u de functietoets rechtstreeks vanuit het BIOS uitschakelen. Om het BIOS te openen, moet u de computer aanzetten (opnieuw opstarten) en op de ESC- of F10-toets drukken (afhankelijk van het model van uw apparaat). Nadat het BIOS-venster is geopend, moet u naar het tabblad Systeemconfiguratie gaan. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, maar u hebt de optie Actietoetsen nodig om de functietoetsen uit te schakelen of te wijzigen. Het moet worden gewijzigd in Uitgeschakeld en de wijzigingen worden opgeslagen met behulp van de F10-knop. De Fn-toets wordt dan uitgeschakeld.

Op toestellen van Asus, Samsung en Fujitsu is het makkelijker om de functietoets uit te schakelen. Op notebooks (netbooks) van Asus is de Fn-toets bijvoorbeeld uitgeschakeld met de toetsencombinatie Fn en NumLk. Op andere modellen kunnen andere toetscombinaties werken, zoals Fn en Insert, Fn en F11, Fn en F12, of zelfs NumLk.

Het is vermeldenswaard dat de meeste problemen met het uitschakelen van de functietoets worden veroorzaakt door notebooks (netbooks) van Toshiba, omdat hiervoor speciale software moet worden gedownload en geïnstalleerd - HDD Protector. Nadat u dit programma hebt geïnstalleerd en uitgevoerd, moet u naar het tabblad "Optimalisatie" gaan, waar u het item "Toegankelijkheid" moet vinden. Wanneer een nieuw venster wordt geopend, schakelt u het selectievakje "Fn-sleutel gebruiken" uit. Deze wijzigingen moeten worden bevestigd met de knop "Ok". Als gevolg hiervan wordt de functietoets uitgeschakeld.

Aanbevolen: