Hoe Teken Je Een Functie In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Functie In Word
Hoe Teken Je Een Functie In Word

Video: Hoe Teken Je Een Functie In Word

Video: Hoe Teken Je Een Functie In Word
Video: Hoe kan je wiskunde typen in word? Hoe gebruik je in word de vergelijkingseditor? 2024, April
Anonim

Een functiegrafiek is een soort grafiek in Microsoft Office-toepassingen die de afhankelijkheid van de ene indicator van de andere weergeeft (bijvoorbeeld de kosten van een bestelling van de prijs van een product) of dynamisch een waarde verandert (bijvoorbeeld de verandering in lucht temperatuur gedurende een week).

Hoe teken je een functie in Word
Hoe teken je een functie in Word

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd softwarepakket Microsoft Office.

instructies:

Stap 1

Gebruik een Microsoft Office-add-on om een grafiek in Word te plotten. Deze applicatie heet "Graph Builder". Hiermee kunt u een grafiek van een bepaalde functie in Word tekenen in de vorm van polylijnen. Download de add-on via de link https://www.softportal.com/getsoft-1561-postroitel-grafikov-2.html en installeer deze op uw computer. Start het Word-programma, maak een tabel met gegevens voor de functiegrafiek.

Stap 2

Schakel de mogelijkheid in om macro's uit te voeren om add-ons te gebruiken. Ga hiervoor naar het menu "Service", selecteer de optie "Macro" en vervolgens "Beveiliging". Stel in het geopende venster een laag of gemiddeld beveiligingsniveau in. U moet ook ondersteuning voor Visual Basic for Applications installeren.

Stap 3

Zet de bouwer-knop aan, om deze te activeren, klik op het menu "Beeld", selecteer "Werkbalk" - de opdracht Graph Builder. U kunt ook met de rechtermuisknop op een werkbalk klikken en het vakje naast Graph Builder aanvinken. Klik op de knop "Start plotter", er verschijnt een dialoogvenster op het scherm waarin u de instellingen voor het plotten in Word moet instellen.

Stap 4

Vink de vakjes aan naast de elementen van de grafiek die u op het scherm wilt weergeven. Schakel indien nodig de weergave van het raster, aslabels, pijlen, maatstreepjes in. Bij het opschrift F (x) = klik met de linkermuisknop op de pijl, selecteer de functie die u moet bouwen.

Stap 5

Plaats de schakelaar naast het gewenste coördinatensysteem (Cartesian of Polar). Selecteer de gewenste plotnauwkeurigheid (hoog of gemiddeld). Stel vervolgens de grootte van het raster in (voer de gewenste numerieke waarden in de bijbehorende velden in).

Stap 6

Stel de gewenste grafiekeenheid in (punten of millimeters). Ga naar het tabblad "Waardentabel" en maak in de daarvoor bestemde velden een link naar de waarden die je moet gebruiken om de functie in Word te plotten. Stel de gewenste taal in en klik op de knop "Tekenen".

Aanbevolen: