Hoe Het Slaapstandbestand Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Slaapstandbestand Te Verwijderen
Hoe Het Slaapstandbestand Te Verwijderen

Video: Hoe Het Slaapstandbestand Te Verwijderen

Video: Hoe Het Slaapstandbestand Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Het slaapstandbestand wordt gebruikt voor de juiste werking van de gelijknamige modus. Deze modus wordt gebruikt voor het laagste stroomverbruik, voornamelijk in notebooks (batterijstroom). In sommige gevallen wordt het systeembestand na het uitschakelen van de slaapstand niet verwijderd.

Hoe het slaapstandbestand te verwijderen
Hoe het slaapstandbestand te verwijderen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De sluimerstand of sluimerstand helpt u snel af te sluiten, zodat wanneer deze wordt hervat, alle geopende programma's opnieuw worden gestart. Grofweg bevriest deze modus het werk voor onbepaalde tijd, maar de stroom van de computer is volledig uitgeschakeld in vergelijking met de slaapmodus.

Stap 2

Om de slaapstand in de besturingssystemen Windows Vista en Windows Seven uit te schakelen, moet u het beheerdersaccount activeren. Klik vervolgens op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Klik in het geopende venster op het gedeelte "Voeding".

Stap 3

Er verschijnt een applet voor je, waarin de voeding is geconfigureerd. Ga naar het gedeelte "Selecteer een energieplan" en klik op de link "Een energiebeheerschema instellen". Hier moet u de slaapstand uitschakelen, hiervoor selecteert u tegenover de regel "Zet de computer in de slaapstand", de optie "Nooit". Klik vervolgens op de knoppen Wijzigingen opslaan en Sluiten.

Stap 4

Deze bewerking kan ook als volgt worden uitgevoerd: klik op de link "Geavanceerde energie-instellingen wijzigen" en plaats in het geopende venster de optie "Nooit" voor het gedeelte "Slaap".

Stap 5

Het uitschakelen van de slaapstand in besturingssystemen van de Windows XP-familie wordt uitgevoerd via de applet "Eigenschappen: Display". Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Screensaver" en druk op de knop "Power".

Stap 6

Ga naar het tabblad Slaapstand en schakel de optie Slaapstand toestaan uit. Klik twee keer op de knop "OK".

Stap 7

Voor Windows XP is het probleem met een niet-verwijderd hibernation-bestand eenvoudig op te lossen - u kunt het in de veilige modus verwijderen. Voor nieuwere systemen is dit een doodlopende oplossing, dus gebruik een vergelijkbare methode.

Stap 8

Start het venster Applet uitvoeren vanuit het menu Start of druk op de toetscombinatie Win + R. Voer in een leeg veld de volgende uitdrukking powercfg -hibernate -off of powercfg -h off in en klik op OK. Na een herstart worden de wijzigingen van kracht.

Aanbevolen: