Pictogrammen Van Verwijderde Programma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Van Verwijderde Programma's Verwijderen
Pictogrammen Van Verwijderde Programma's Verwijderen

Video: Pictogrammen Van Verwijderde Programma's Verwijderen

Video: Pictogrammen Van Verwijderde Programma's Verwijderen
Video: Hoe programma's te verwijderen op Mac | Applicatie permanent verwijderen op Mac 2024, April
Anonim

Nadat u een bepaald programma van uw computer hebt verwijderd, verwijdert het systeem automatisch de bijbehorende snelkoppelingen. In sommige gevallen kunnen de pictogrammen echter op uw computer blijven staan nadat u het programma hebt verwijderd. Ze kunnen worden verwijderd met behulp van de standaardmogelijkheden van het besturingssysteem.

Pictogrammen van verwijderde programma's verwijderen
Pictogrammen van verwijderde programma's verwijderen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat door het verwijderen van een bepaald programma op uw computer, u deze bewerking correct moet uitvoeren. Veel gebruikers verwijderen gewoon de map met de toepassingsbestanden van de computer en denken dat ze het programma volledig van de pc verwijderen. Dit is fout. Als u een programma op deze manier hebt verwijderd, blijven de servicerecords in het systeemregister staan en blijft het pictogram op het bureaublad staan. Om in een dergelijke situatie een applicatiesnelkoppeling te verwijderen, hoeft u er alleen maar met de rechtermuisknop op te klikken en de juiste taak te selecteren. Er is echter nog een andere optie om programma's te verwijderen, wat correct is. Als u het gebruikt, hoeft u het register niet op te schonen en de programmapictogrammen te verwijderen.

Stap 2

Open de map Mijn computer op uw bureaublad. Aan de linkerkant van het geopende venster ziet u een contextmenu. Zoek daarin de sectie "Programma's toevoegen of verwijderen" (het proces wordt beschreven voor het Windows-besturingssysteem). Het systeem laadt een venster met een lijst van programma's die op de computer zijn geïnstalleerd. In deze lijst moet u de toepassing vinden die u wilt verwijderen. Selecteer deze applicatie door er met de linkermuisknop op te klikken. Aan de rechterkant van het geselecteerde gebied ziet u de knop "Verwijderen" die verschijnt. Klik erop en wacht tot de bewerking is voltooid. Na het verwijderen vernietigt het systeem alle programmabestanden die betrekking hebben op de verwijderde toepassing.

Stap 3

Als u de toepassing die u wilt verwijderen niet vindt in de algemene lijst met programma's, kunt u deze op een iets andere manier verwijderen. Open het menu Start en zoek het programma dat u wilt verwijderen (Alle programma's). Klik erop en selecteer de functie "Verwijderen" in het pop-upvenster. Het systeem zal het programma verwijderen en het register wissen. Het app-pictogram wordt ook verwijderd.

Aanbevolen: