Hoe Verwijderde Programma's Uit De Lijst Met Programma's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Programma's Uit De Lijst Met Programma's Te Verwijderen
Hoe Verwijderde Programma's Uit De Lijst Met Programma's Te Verwijderen

Video: Hoe Verwijderde Programma's Uit De Lijst Met Programma's Te Verwijderen

Video: 7.4 een contactpersoon verwijderen 2022, December
Anonim

Soms treden er tijdens het verwijderen van Windows-applicaties fouten op, waardoor het programma, zelfs nadat de procedure is voltooid, in de lijst met geïnstalleerde applicaties blijft staan. Herhaalde pogingen om de verwijderingswizard uit te voeren, zullen een foutmelding veroorzaken met informatie over de afwezigheid van bestanden die nodig zijn voor een correcte verwijdering en de onmogelijkheid om de procedure te voltooien. Het niet-bestaande programma staat nog steeds op de lijst. Hieronder vindt u een stapsgewijze instructie over het handmatig verwijderen van sporen van verwijderde programma's.

Hoe verwijderde programma's uit de lijst met geïnstalleerde programma's te verwijderen
Hoe verwijderde programma's uit de lijst met geïnstalleerde programma's te verwijderen

instructies:

Stap 1

De eerste stap op de knop "Start", in het hoofdmenu, start het bedieningspaneel. Als u Windows XP gebruikt, moet u hiervoor naar het gedeelte "Instellingen" van het hoofdmenu gaan.

Stap 2

Voer in het Configuratiescherm het hulpprogramma Programma's toevoegen/verwijderen uit.

Stap 3

Het hulpprogramma maakt een lijst met geïnstalleerde toepassingen, waarin u de naam moet vinden van degene die met een fout is verwijderd. U heeft deze naam nodig in de volgende stappen. Nu heb je dit hulpprogramma een tijdje niet nodig, maar sluit het niet.

Stap 4

Verdere acties moeten worden uitgevoerd in de Windows Register-editor. Om het uit te voeren, drukt u op de toetsencombinatie CTRL + R, typt u in het dialoogvenster Programma openen dat wordt geopend "regedit" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

Stap 5

Zorg er nu voor dat u een kopie van het register opslaat voordat u het gaat bewerken - in het gedeelte "Bestand" van het menu selecteert u "Exporteren" en slaat u de kopie op, waarbij u uw huidige datum als naam opgeeft. Als er iets misgaat, heeft u de mogelijkheid om de huidige status van het register te herstellen door dit bestand te laden via het item "Importeren" in het editormenu.

Stap 6

Ga daarna in het linkerdeelvenster van de editor achtereenvolgens naar deze mappen: HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Installatie ongedaan maken

Stap 7

Nadat u het gedeelte Verwijderen hebt geopend, zoekt u in het linkerdeelvenster naar een naam (sleutel) die lijkt op de naam van het programma dat u wilt verwijderen - het hoeft niet precies hetzelfde te zijn. Om er zeker van te zijn dat u precies hetzelfde programma hebt gevonden, klikt u op deze toets en zoekt u in de lijst met zijn parameters (in het rechterdeelvenster) de naam DispiayName. Het moet de volledige naam van het programma bevatten - u kunt het vergelijken met een niet-gesloten installatiehulpprogramma om programma's te verwijderen.

Stap 8

Nadat u er zeker van bent dat deze sleutel specifiek is voor het programma dat u nodig hebt, verwijdert u deze - sluit de lijst met opties, klik met de rechtermuisknop op de sleutel en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu.

Stap 9

Nu blijft het om ervoor te zorgen dat het verwijderde programma niet langer in de lijst met geïnstalleerde programma's staat. Sluit de wizard Programma's toevoegen/verwijderen en open deze opnieuw om de lijst met geïnstalleerde programma's opnieuw te compileren.

Populair per onderwerp