Hoe De Staarten Van Verwijderde Programma's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Staarten Van Verwijderde Programma's Te Verwijderen
Hoe De Staarten Van Verwijderde Programma's Te Verwijderen

Video: Hoe De Staarten Van Verwijderde Programma's Te Verwijderen

Video: 5 Things You're Doing WRONG When Removing Gel Polish! 2022, November
Anonim

Tijdens de installatie van programma's wordt in de regel een aparte map op de harde schijf van de computer gemaakt, een extra sectie in het hoofdmenu geplaatst, een snelkoppeling op het bureaublad gemaakt en wijzigingen in het systeemregister aangebracht. Wanneer u dit programma verwijdert, zou het verwijderingsprogramma al het bovenstaande moeten elimineren. Hij slaagt er echter niet altijd in om dit volledig te doen, met als gevolg dat ongebruikte resten van verwijderde programma's zich ophopen in het systeemregister en op de harde schijf.

Hoe de staarten van verwijderde programma's te verwijderen
Hoe de staarten van verwijderde programma's te verwijderen

instructies:

Stap 1

Vouw het hoofdmenu van het besturingssysteem uit als u de resterende partitie wilt verwijderen nadat u de toepassing ervan hebt verwijderd. Ga naar dit gedeelte en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het pop-upcontextmenu de regel "Verwijderen" en beantwoord het verzoek om de bewerking te bevestigen bevestigend - klik op de knop "Ja".

Stap 2

Voer bestandsbeheer uit als u de harde schijf moet opschonen van onnodige bestanden die zijn achtergelaten nadat u het programma hebt verwijderd. In Windows kan dit worden gedaan door op de toetsen Win en E te drukken.Ga naar de map Program Files op het systeemstation - hier plaatsen applicaties standaard hun mappen. Zoek de map waarvan de naam overeenkomt met de naam van het externe programma en klik er eenmaal met de muis op. Om een ​​map met alle inhoud naar de prullenbak te verwijderen, drukt u op de knop Verwijderen en om permanent te verwijderen (de prullenbak over te slaan) gebruikt u de toetscombinatie Shift + Delete.

Stap 3

Ga naar de map met de naam ProgramData - deze bevindt zich op hetzelfde niveau van de directoryhiërarchie als Program Files. Daarin slaan toepassingsprogramma's tijdelijke bestanden op met gegevens die tijdens het werk worden gebruikt. Zoek en verwijder, net als in de vorige stap, de map met betrekking tot het niet-bestaande programma. Als uw versie van het besturingssysteem de map ProgramData niet heeft, moet de bijbehorende tijdelijke gegevensmap worden gezocht in de map Application Data. Het wordt in een map geplaatst waarvan de naam overeenkomt met uw account (standaard - Admin) en deze map bevindt zich op zijn beurt in de map Documenten en instellingen van het systeemstation.

Stap 4

Voer de Windows Register-editor uit als u ook ongebruikte vermeldingen van het niet-geïnstalleerde programma eruit wilt verwijderen. Dit kan worden gedaan door op de sneltoets Win + R te drukken, gevolgd door de regedit-opdracht en op de Enter-toets te drukken. Gebruik de sneltoetsen Ctrl + F om het zoekvenster te openen en voer vervolgens de naam van het externe programma of een deel ervan in en klik op de knop "Volgende zoeken". Wanneer de editor vermeldingen in het register vindt die betrekking hebben op het programma waarin u bent geïnteresseerd, moet u ervoor zorgen dat dit precies is wat nodig is voordat u ze verwijdert - er is geen ongedaanmakingsbewerking in de register-editor.

Stap 5

Gebruik gespecialiseerde programma's om het register op te schonen - ze hebben functies voor het vinden en verwijderen van items die niet gerelateerd zijn aan een van de geïnstalleerde programma's. Het is niet moeilijk om zo'n applicatie op internet te vinden - het kan bijvoorbeeld een gratis versie zijn van het programma Uniblue RegistryBooster (http://uniblue.com/ru/software/registrybooster).

Populair per onderwerp