Hoe Blauwe Pictogrammen Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Blauwe Pictogrammen Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Hoe Blauwe Pictogrammen Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Blauwe Pictogrammen Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Blauwe Pictogrammen Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Video: Prullenbak verwijderen van het bureaublad in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Sommige gebruikers van besturingssystemen van de Windows XP-lijn hebben te maken met een probleem dat vaak onderweg optreedt: bureaubladpictogrammen worden blauw als ze inactief zijn. Als u ook zo'n probleem heeft, kunt u dit eenvoudig oplossen door de ontwerpinstellingen van het besturingssysteem te wijzigen.

Hoe blauwe pictogrammen van het bureaublad te verwijderen
Hoe blauwe pictogrammen van het bureaublad te verwijderen

Het is nodig

Systeemeigenschappen instellen

instructies:

Stap 1

"Blauwe" pictogrammen op het bureaublad verschijnen als volgt vanwege een verkeerd geconfigureerd thema. Soms gebeurt dit met opzet (op computers met een lage prestatie). Om de weergave van pictogrammen op het bureaublad te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer "Eigenschappen" in de vervolgkeuzelijst.

Stap 2

U ziet de applet Systeemeigenschappen. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop "Opties" in het blok "Prestaties".

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Visuele effecten" en vink het vakje aan naast het item "Slagschaduwen met pictogrammen op het bureaublad". Klik op de knoppen Toepassen en OK. Na deze actie zou de selectie van de achtergrond van de iconen moeten verdwijnen (wordt transparant).

Stap 4

Maar deze methode is niet altijd een wondermiddel voor dit probleem, als de optie "Weergeven webinhoud" is geactiveerd, zul je de weergave-instellingen iets meer moeten wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, selecteer "Eigenschappen", u ziet het venster "Eigenschappen: Weergave". U kunt dit venster ook op een andere manier oproepen door op het menu "Start" te klikken, "Configuratiescherm" te selecteren en het item "Beeldscherm" te starten.

Stap 5

Ga naar het tabblad Bureaublad en klik op de knop Bureaublad aanpassen onder aan het venster. Ga in het geopende venster "Desktopelementen" naar het tabblad "Web" en vink alle vermeldingen in het veld "Webpagina's" aan, schakel alle vermeldingen in dit veld uit. Alle records over webpagina's moeten worden verwijderd door de pagina te selecteren en op de knop "Verwijderen" aan de rechterkant van het venster te klikken.

Stap 6

Na het verwijderen van bijna alle pagina's (één pagina kan niet worden verwijderd), schakelt u het item "Bureaubladelementen repareren" uit en klikt u tweemaal op de knop "OK". De blauwe achtergrond voor de bureaubladpictogrammen zou moeten verdwijnen.

Aanbevolen: