Hoe De Processor Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Bekijken?
Hoe De Processor Te Bekijken?

Video: Hoe De Processor Te Bekijken?

Video: Hoe De Processor Te Bekijken?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

De processor is het brein van de computer, de belangrijkste chip, die het meeste rekenwerk doet. De prestaties van de computer zijn afhankelijk van de snelheid van de processor. Snelheid wordt gedefinieerd als het maximale aantal berekeningen dat een processor in één seconde kan uitvoeren, uitgedrukt in GHz (gigahertz) of MHz (megahertz). Daarom, hoe groter deze waarde, hoe krachtiger de processor.

Het venster "Systemen", dat informatie over de processor bevat
Het venster "Systemen", dat informatie over de processor bevat

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop.

Stap 2

Selecteer "Configuratiescherm".

Stap 3

Zoek het pictogram "Systeem" en dubbelklik erop.

Stap 4

Er wordt een venster voor u geopend met de basiseigenschappen van de computer. De regel "Processor" bevat de naam, klokfrequentie (snelheid) en het aantal cores, als de processor multi-core is. Een voorbeeld van de vermelding "Processor": Intel Pentium 4 530 Prescott 3.0 GHz.

Stap 5

Er zijn andere manieren om processorinformatie te bekijken: Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer Eigenschappen. Er wordt een venster voor u geopend met informatie over het systeem. In Windows XP moet u in het menu Eigenschappen nog steeds naar de Algemeen tab. Druk op de sneltoets Win + PauseBreak. Er wordt een venster voor u geopend met informatie over het systeem. "Win" is de knop op de onderste rij van het toetsenbord met het Microsoft-logo.

Aanbevolen: