Hoe Bestanden Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Wisselen
Hoe Bestanden Te Wisselen

Video: Hoe Bestanden Te Wisselen

Video: Hoe Bestanden Te Wisselen
Video: Bestanden en mappen in de CLI | Linux 2024, Mei
Anonim

In een computer is iedereen, net als in het leven, gewend om alles voor zichzelf te optimaliseren. Bijvoorbeeld zoiets simpels als de locatie van de bestanden. Op het eerste gezicht maakt het niet veel uit hoe de bestanden zich in de map bevinden. Maar bepaalde optimalisaties kunnen het werk op de computer aanzienlijk vergemakkelijken. U kunt bijvoorbeeld veelgebruikte bestanden naar de ene kant verplaatsen en minder vaak gebruikte bestanden aan de andere kant van een map laten staan.

Hoe bestanden te wisselen
Hoe bestanden te wisselen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Elk besturingssysteem heeft zijn eigen nuances waarmee rekening moet worden gehouden. In Windows XP is alles vrij eenvoudig. Ga naar de map waar je de bestanden wilt wisselen. Klik met de linkermuisknop op het bestand, maar laat de knop niet los. Sleep het daarna waar je maar wilt. Op deze manier kunt u bestanden rechtstreeks in de map zelf verwisselen.

Stap 2

Als u een bestand van de ene map naar de andere wilt overbrengen, kunt u dat als volgt doen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verplaatsen. Er verschijnt een contextmenu. In dit menu moet u de optie "Knippen" selecteren. Klik daarna met de rechtermuisknop op de map waarnaar u het bestand wilt verplaatsen en selecteer vervolgens "Plakken" in het contextmenu. Als het bestand wordt verplaatst naar een map die zich op dezelfde logische partitie van de harde schijf bevindt, vindt de verplaatsing onmiddellijk plaats. Als de doelmap zich op een andere logische schijf bevindt, moet u even wachten.

Stap 3

Als u meerdere bestanden tegelijk moet verplaatsen, kunt u dat als volgt doen. Houd de ctrl-toets ingedrukt. Klik vervolgens, zonder deze los te laten, met de linkermuisknop op de bestanden die moeten worden overgedragen. Klik met de rechtermuisknop op het laatst geselecteerde bestand en selecteer vervolgens de opdracht "Knippen".

Stap 4

Dezelfde bewerkingen kunnen worden uitgevoerd in het Windows 7-besturingssysteem, met uitzondering van één. U kunt geen bestanden slepen en neerzetten binnen een map. Dit kan alleen op het bureaublad. De ontwikkelaars van dit besturingssysteem hebben deze mogelijkheid eenvoudigweg uitgesloten. De enige optie in dit geval is sorteren. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de lege ruimte in de gewenste map en plaatst u de muisaanwijzer op de optie "Sorteren". Opties voor het sorteren van de bestanden in de map verschijnen.

Aanbevolen: