Hoe Een Videoband Op Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Op Schijf Te Branden
Hoe Een Videoband Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Videoband Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Videoband Op Schijf Te Branden
Video: Convert your VHS tapes into digital files 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is de videotechnologie aanzienlijk veranderd en hebben dvd's videobanden vervangen. De kwaliteit op deze media is heel anders, maar velen hebben nog steeds een aantal favoriete banden die ze willen bewaren en bekijken. Om dit te doen, moet u de opname van de videoband naar schijf overbrengen, en u kunt dit als volgt doen:

Hoe een videoband op schijf te branden
Hoe een videoband op schijf te branden

Noodzakelijk

TV-tuner, WinDVD_Creator-programma, videospeler, videocassette, dvd

instructies:

Stap 1

Digitaliseer de video, hiervoor heb je een video-opnameapparaat nodig dat het analoge signaal omzet naar digitaal. Gebruik een tv-tuner als opnameapparaat Installeer vóór het digitaliseren het programma WinDVD_Creator, dat in de kit zit.

Stap 2

Om video-opnames te maken, sluit u een videorecorder of camcorder aan op de "video"- en "audio"-ingangen van de tuner. Zet de videorecorder aan, plaats de cassette, druk op "play". Druk op de "VHS"-toets, daarna zou het videomateriaal op de videoband op het beeldscherm in het tunervenster moeten verschijnen.

Stap 3

Klik op het "Opnamepaneel" op het bedieningspaneel of gebruik de rechtermuisknop om het tunermenu te openen en een soortgelijk commando te selecteren. Het dialoogvenster Opnamepaneel verschijnt. Klik op het tabblad Instellingen video/audio-opname. Selecteer een formaat voor het digitaliseren van video. Raak niets aan in de linkerkolom hieronder, alles wordt daar automatisch geïnstalleerd. Selecteer "write file" in de rechter benedenkolom en specificeer het pad voor opname.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Opnemen", schakel opnemen in (klik op het videocamerabeeld). Daarna krijgt het bestand de extensie mpg of avi, wmv. Dit is een digitale opname die u op schijf kunt branden en op een dvd-speler kunt bekijken. Nu kunt u zelfstandig uw favoriete opnamen die op videobanden zijn opgeslagen, opnemen en genieten van uw werk met familie, vrienden en familieleden. Inderdaad, voor velen wordt zo'n belangrijke gebeurtenis in het leven als een bruiloft of de geboorte van een kind precies vastgelegd op videobanden.

Aanbevolen: