Hoe Een Film Op Een Dvd-rw-schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Film Op Een Dvd-rw-schijf Te Branden
Hoe Een Film Op Een Dvd-rw-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Film Op Een Dvd-rw-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Film Op Een Dvd-rw-schijf Te Branden
Video: Ashampoo Burning Studio 6 FREE Uitleg Hoe Een Film DVD Branden 2024, April
Anonim

Vaak is het veel handiger om video's op een tv te bekijken dan op een computerscherm, dus gebruikers kopiëren liever films naar dvd-rw-schijven - gelukkig kan bijna elke pc-gebruiker dit tegenwoordig doen.

Hoe een film op een dvd-rw-schijf te branden
Hoe een film op een dvd-rw-schijf te branden

instructies:

Stap 1

Controleer of uw schijf een schrijffunctie heeft. Dit is meestal te herkennen aan de gravure op het deksel van de drive: DVD-RW. Als de hoes ergens mee is bedekt of als er geen markeringen op staan, controleer dan de naam van het apparaat in het systeem. Als de dvd-rom is gemarkeerd als DWD-RW wanneer u het menu Deze computer opent, heeft deze de opnamefunctie. Plaats als laatste redmiddel de "lege" (lege dvd-schijf) in het station en klik er met de rechtermuisknop op. Als u de handtekening "bestanden naar schijf schrijven" ziet, kunt u dit doen.

Stap 2

Koop een lege dvd-rw-schijf. Zoals hierboven vermeld, wordt het in de volksmond een "blanco" genoemd. Let bij de aankoop op de grootte van de schijf - deze parameter neemt totaal verschillende waarden aan vanwege verschillende fabrikanten en verschillende opnamemethoden (met name "dubbellaagse" dvd's). Zorg er daarom voor dat de grootte van het op te nemen bestand kleiner is dan of gelijk is aan de grootte van de schijf.

Stap 3

Opnemen kan zowel met Windows-tools als met programma's van derden. Het is vermeldenswaard dat de opnamefunctie op Windows XP erg slecht is ontworpen en op veel computers onstabiel is: het is beter om gespecialiseerde software te prefereren. Windows 7 biedt daarentegen een zeer snel en hoogwaardig systeem voor het werken met schijven, wat in de regel geen klachten geeft. Als u echter van plan bent de brandfunctie regelmatig te gebruiken, is het beter om te kiezen voor "Nero: Burning rom" - de meest bekende RW-software die kwaliteit garandeert.

Stap 4

Let bij het opnemen van films op het bestandssysteem van de toekomstige schijf. In eenvoudige bewoordingen kunnen bestanden op verschillende manieren worden geschreven. Als je de film naar een andere computer wilt overzetten en daar wilt bekijken, is de "normale" opnameoptie prima. Als de schijf in een dvd-speler moet worden geplaatst, moet deze op een speciale manier worden opgenomen ("Een cd maken voor een videospeler"). In dit geval is er geen vrije ruimte meer op de schijf en wordt deze uitsluitend herkend als drager van videobestanden.

Aanbevolen: