Hoe Maak Je Een 3D-spel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een 3D-spel
Hoe Maak Je Een 3D-spel

Video: Hoe Maak Je Een 3D-spel

Video: Hoe Maak Je Een 3D-spel
Video: Hoe maak je een 3D Game 2024, Mei
Anonim

Je speelt graag computerspelletjes en uiteindelijk raakte je zo geïnteresseerd in dit soort entertainment dat je je eigen 3D-spel wilde maken.

Het is heel echt. Laten we samen analyseren in welke volgorde dit kan.

Hoe maak je een 3D-spel
Hoe maak je een 3D-spel

Het is nodig

Om je eigen 3D-spel te maken, heb je tijd, verbeeldingskracht en bij voorkeur een team van gelijkgestemde mensen nodig, waarin een programmeur zit

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om te kiezen welk genre je gaat maken. Analyseer de belangrijkste gamegenres: schieten, realtime strategie, actie, arcade, avontuur, realiteitssimulatie, racen. Dit zal je helpen te begrijpen wat je het leukst vindt aan computerspellen en om te beslissen in welk genre je het 3D-spel van je auteur gaat maken.

Stap 2

Als je eenmaal een genre hebt gekozen, moet je een script schrijven. Een scenario voor een 3D-game bestaat uit verschillende onderdelen. Een conceptdocument dat de technische kant van het spel, de belangrijkste kenmerken en het systeem beschrijft. Ontwerp - in dit geval is dit de visuele kant van het spel, het menu, het type afbeeldingen, enz.

Het script als zodanig - het beschrijft de essentie van het spel, de artistieke kant ervan.

Stap 3

Vervolgens moet je de complexiteit van het maken van een spel beoordelen en beslissen op welke engine het zal werken. Afhankelijk van of er veel of weinig "karakters" in zitten - mobiele en dynamische karakters, vernietiging, kunstmatige intelligentie, graphics, moet je een engine kiezen.

Als dit de eerste keer is dat je een 3D-game maakt en er zullen niet veel personages in zitten, gebruik dan FPS Creator. Deze engine is een geweldige simulator voor beginners en het is vrij eenvoudig om er een eenvoudig spel op te maken.

Als u een gevorderde gebruiker bent, gebruikt u NeoAxis Engine. Met deze engine kun je een game van elk genre maken.

Stap 4

Laten we zeggen dat u de NeoAxis-engine voor uw werk hebt gekozen, deze hebt gedownload en geïnstalleerd. Nu hebben we spelbronnen nodig - modellen, texturen en geluiden. Als je geen programmeur bent, is het in deze fase tijd om een professional om hulp te vragen - hij zal het werk voor het maken van een 3D-game voltooien. Als u zelf programmeertalen bezit, zal dit proces niet moeilijk voor u zijn om alleen te voltooien.

Aanbevolen: