Hoe Maak Je Een Mod Voor Het Spel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mod Voor Het Spel
Hoe Maak Je Een Mod Voor Het Spel

Video: Hoe Maak Je Een Mod Voor Het Spel

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak je je eigen mod 2023, Februari
Anonim

Kijkend naar de niveaus, personages en plots die zijn gemaakt voor computerspellen, denkt elke gamer vroeg of laat aan het maken van eigen add-ons en aanpassingen aan hun favoriete producten. Het is dankzij dit soort support van fans dat sommige projecten van jaar tot jaar alleen maar beter worden.

Hoe maak je een mod voor het spel
Hoe maak je een mod voor het spel

instructies:

Stap 1

Kijk op internet voor aanpassingen aan het spel. Het feit is dat verschillende engines verschillend reageren op het maken van amateurmods: de nu legendarische Source heeft bijvoorbeeld honderden, zo niet duizenden amateurmodificaties. Dit is precies te wijten aan het feit dat het product van Valve een zeer flexibel en toegankelijk hulpmiddel is voor de gebruiker, en het is niet zo moeilijk om het onder de knie te krijgen als het lijkt. Aan de andere kant is het bijna onmogelijk om mods voor Bioshok te vinden, omdat het spel erg gesloten van aard is en het nogal moeilijk is om er iets aan te veranderen of toe te voegen. Dat is de reden waarom het aantal add-ons om op internet te spelen direct de complexiteit van hun productie kenmerkt.

Stap 2

Ontdek ingebouwde en aangepaste tools. De eenvoudigste manier om mods te maken is met de editor. Meestal zijn deze aanwezig in strategieën als "kaarteditors": een van de krachtigste is bijvoorbeeld de editor voor het spel Warcraft 3. Het biedt bijna onbeperkte mogelijkheden, waardoor hele nieuwe genres op deze engine zijn geboren. Als er geen officiële editor is, is er misschien een onofficiële bewerkingstool, die ook erg handig is voor de creativiteit van gebruikers. Voor Source is dat bijvoorbeeld Garry's Mod.

Stap 3

Verken de forums over het gebruik van editors. De praktijk leert dat als je zelf iets probeert te leren, je waarschijnlijk niet veel succes zult behalen - de productie van add-ons voor allerlei soorten games kan aanzienlijk van elkaar verschillen. Op internet kun je een groot aantal video-tutorials vinden over het bewerken van kaarten, personages, locaties en scripts voor elk populair spel - nadat je er minstens een paar zorgvuldig hebt bekeken, zul je snel de basisprincipes van het werken in het programma begrijpen.

Stap 4

Wijziging kan eenvoudig worden gedaan door de bestanden te vervangen. Als je modellen of een set geluiden voor een game wilt vervangen, heb je hoogstwaarschijnlijk geen editors nodig. Nadat je een model in 3Dmax hebt gemaakt, zorg je voor compatibiliteit met het spel - en door simpelweg het originele bestand te vervangen door een nieuw, "koppel" je je eigen add-on. Een soortgelijk systeem wordt gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld mods voor vroege GTA.

Populair per onderwerp