Tekst Scannen

Inhoudsopgave:

Tekst Scannen
Tekst Scannen

Video: Tekst Scannen

Video: Tekst Scannen
Video: ABBYY FineScanner AI Free Сканер Документов с OCR ✅ Как Сканировать, Распознать Текст на Телефоне 2024, Mei
Anonim

De scanner is ongetwijfeld een heel handig apparaat. Het helpt enorm wanneer u een afbeelding of tekst van een papieren versie naar een elektronische versie moet overbrengen. Veel gezinnen hebben nu multifunctionele apparaten die kunnen kopiëren, printen en scannen. De scan- en OCR-functie kunnen echter lastig te hanteren zijn. In dit artikel vindt u gedetailleerde instructies voor het scannen van het document dat u nodig heeft.

Tekst scannen
Tekst scannen

Noodzakelijk

ABBYY FineReader-programma

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst waar uw scanner toe in staat is. De meeste moderne scanners zijn uitgerust met een tekstherkenningsfunctie, maar toch is het beter om ervoor te zorgen dat de aangeschafte scanner dit ook echt kan. Het complete softwarepakket voor dit apparaat zal waarschijnlijk bij de scanner worden geleverd, inclusief degene die nodig is voor OCR, maar heel vaak doen deze programma's hun werk niet goed. Ga dus naar de tweede stap.

Stap 2

ABBYY FineReader downloaden. Het is een van de meest populaire en hoogwaardige OCR-software.

Stap 3

Verdeel het tekstherkenningsproces in verschillende fasen: tekst scannen, opmaken, herkennen, opslaan. In plaats daarvan kunt u de OCR-wizard gebruiken, maar alleen als uw originele tekst van zeer hoge kwaliteit is en de structuur van de tekst uiterst eenvoudig is.

Stap 4

Start het proces van het scannen van de tekst. Kies de hoogste kwaliteit kopie van een document als u er meerdere heeft. Vouw de bladen uit als ze in dezelfde map of op een andere manier zijn ingebonden. Als dit niet mogelijk is zonder belangrijke gegevens te verliezen, doe het dan niet. Druk uw tekst stevig tegen de scannerglasplaat. Gebruik indien nodig extra gewicht. Schik de tekst zo gelijkmatig mogelijk op het glas.

Stap 5

Gebruik nu de functie "Afbeelding van vuil opruimen". Als de afbeelding niet is gedraaid zoals u wilt, draai deze dan correct.

Stap 6

Selecteer handmatig tekstblokken, geef aan waar de tekst op de afbeelding staat, waar de afbeelding is, waar de tafel is. Dit maakt het programma makkelijker en sneller.

Stap 7

Als uw tekst een tabel bevat, selecteert u deze en gebruikt u het item "Analyse van de tabelstructuur". Pas de positie van de rastertafel handmatig aan.

Stap 8

Klik nu op de knop "Alles herkennen" en wacht op het resultaat.

Stap 9

Controleer de spelling van de tekst, handmatig of met Microsoft Word. Sla de resultaten van je werk op in het formaat dat je nodig hebt.

Aanbevolen: