Hoe QR-codes Te Scannen

Inhoudsopgave:

Hoe QR-codes Te Scannen
Hoe QR-codes Te Scannen

Video: Hoe QR-codes Te Scannen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: QR-codes scannen: Hoe scan je een QR-code? | Samsung u0026 You 2023, Februari
Anonim

QR-codes zijn enorm populair. Ze slaan in zichzelf verschillende soorten informatie op die alleen kunnen worden gelezen met behulp van speciale programma's. Organisaties en hun producten hebben hun eigen QR-codes.

Hoe QR-codes te scannen
Hoe QR-codes te scannen

Wat is QR-code?

Mensen kunnen heel vaak een afbeelding van vierkanten tegenkomen - QR-codes, die verschillende informatie kunnen opslaan die in deze code is voorgeprogrammeerd. Dergelijke codes worden specifiek gebruikt om snel, in de kortst mogelijke tijd, met de aanwezigheid van bepaalde software, deze of gene informatie te verkrijgen. Tegenwoordig vind je QR-codes terug in advertenties, op websites, op visitekaartjes, enz. Deze code kan verschillende informatie bevatten, bijvoorbeeld: het adres van een website, telefoonnummer, locatiecoördinaten en vele andere gegevens.

De voorloper van de QR-code is de gebruikelijke goederenbarcode. De verkoper brengt eenvoudig dit of dat product naar de scanner en leest vervolgens de informatie die in de streepjescode is opgeslagen. Hetzelfde gebeurt met een QR-code. Een persoon hoeft alleen maar een apparaat met een camera naar de QR-code te brengen, software te starten die de informatie kan lezen die is opgeslagen in een gecodeerde vorm en beginnen met scannen. Nadat de scan is voltooid, kan er een nieuw venster worden geopend, bijvoorbeeld met een website, of kan er gewoon informatie verschijnen. Hierdoor blijkt dat een QR-code een vrij grote hoeveelheid informatie kan opslaan (tot 4296 tekens) en je in staat stelt bepaalde gegevens uit te lezen.

QR-codeherkenningssoftware

Om de inhoud van zo'n QR-code te achterhalen, kan men natuurlijk niet zomaar de camera van een mobiele telefoon richten en deze ontvangen. Om dit te doen, moet u een speciale applicatie downloaden en installeren op uw mobiele apparaat. Dit kan variëren afhankelijk van het besturingssysteem van het mobiele apparaat. Barcode Scanner is bijvoorbeeld ideaal voor Android-apparaten. Met het programma kunt u niet alleen QR-codes scannen, maar ook veelvoorkomende streepjescodes en zelfs datamatrixcodes. Met zijn hulp kunt u niet alleen de bovenstaande codes scannen, maar ook uw eigen codes maken. De gemaakte QR-codes kunnen informatie opslaan over contactgegevens, links naar een website of programma's, en kunnen ook eenvoudig tekst op zichzelf opslaan.

Eigenaren van mobiele apparaten met het iOS-besturingssysteem kunnen het programma QR Reader gebruiken. De software zelf werkt vrij snel en na het lezen van de code zal de applicatie zelf de gebruiker vragen om applicaties te selecteren om gegevens te openen (uiteraard, behalve links en tekst). Het is mogelijk om een ​​QR-code te verzenden via sociale netwerken.

Voor op Windows Phone gebaseerde mobiele apparaten is QR-codelezer de beste keuze. Een vrij eenvoudig en duidelijk programma dat vrij snel QR-codes en barcodes kan lezen.

Populair per onderwerp