Snel Scannen

Inhoudsopgave:

Snel Scannen
Snel Scannen

Video: Snel Scannen

Video: Snel Scannen
Video: Tip: QR-code scannen doe je zo makkelijk en snel 2024, Mei
Anonim

Het scannen van een of twee documenten is meestal eenvoudig voor gebruikers. Maar in het geval dat u een document van meerdere pagina's moet kopiëren om de taak snel te voltooien, moet u de scanprocedure correct instellen.

Snel scannen
Snel scannen

instructies:

Stap 1

Bij het werken met een conventionele flatbedscanner bestaat de scanprocedure uit verschillende stappen. Nadat je de scanner hebt aangezet en opgewarmd, plaats je het eerste document erin, stel je de scanopties in - kleur (of het ontbreken daarvan), resolutie. Vervolgens komt de preview-bewerking, waarbij het document met een lage resolutie wordt gescand.

Stap 2

Na het voltooien van het voorbeeld stelt u de grenzen van de toekomstige scan in door ze met de muis te slepen. Voer de hoofdscan uit, u krijgt de voltooide scan. Je stopt een tweede document in de scanner, en alles begint opnieuw…

Stap 3

Is het mogelijk om dit proces op de een of andere manier te versnellen? Ja, als u documenten van hetzelfde formaat gaat scannen. In dit geval, nadat u de grenzen hebt ingesteld en het document hebt gescand, laadt u eenvoudig het volgende document in de scanner en drukt u op de scanknop, waarbij u de voorbeeldprocedure overslaat. Omdat de documenten hetzelfde formaat hebben, vallen hun randen samen en krijg je een scan van redelijk hoge kwaliteit. Door voorvertoningen uit het scanproces te verwijderen, kunt u veel tijd besparen.

Stap 4

De instellingen hebben ook invloed op de scansnelheid. Voor de overgrote meerderheid van documenten en boeken is een resolutie van 300 of zelfs 200 dpi voldoende. Hoe lager de gebruikte resolutie, hoe sneller het scanproces verloopt. Gebruik geen kleurenscannen waar u het niet nodig hebt. Als u alleen tekst scant, is de zwart-wit scanmodus geschikt voor maximaal contrast. Wanneer u een document scant met een achtergrondpatroon, zoals een paspoort, selecteert u de grijswaardenmodus.

Stap 5

Het eigenlijke scannen gebeurt in één beweging van de scankop. Zijn omgekeerde beweging is inactief, hij keert eenvoudig terug naar zijn oorspronkelijke positie. Dit betekent dat ook de retourtijd moet worden gebruikt. Verander de gescande documenten bij de teruggaande slag van de scannerkop, hierdoor kunt u de totale gebruikstijd met ongeveer een derde verminderen.

Aanbevolen: