Tekst Wijzigen Na Het Scannen

Inhoudsopgave:

Tekst Wijzigen Na Het Scannen
Tekst Wijzigen Na Het Scannen

Video: Tekst Wijzigen Na Het Scannen

Video: Tekst Wijzigen Na Het Scannen
Video: TextAid - Scannen van een tekst 2024, April
Anonim

Om elektronische kopieën van de originele "papieren" documenten te bewaren, worden ze gescand. Soms worden op deze manier verkregen duplicaten herkend met behulp van OCR-toepassingen in combinatie met scanprogramma's, en soms worden ze opgeslagen in de vorm van een afbeelding. Vaak worden na het scannen enkele wijzigingen aangebracht in het originele document die in de elektronische kopie moeten worden weergegeven. Er zijn verschillende manieren om de "scan" te bewerken.

Tekst wijzigen na het scannen
Tekst wijzigen na het scannen

instructies:

Stap 1

Als het scannen werd uitgevoerd in de OCR-modus, kan de inhoud van het ontvangen document worden gewijzigd nog voordat het is opgeslagen - de meeste programma's die zijn ontworpen voor scannen en OCR hebben ingebouwde teksteditors. In het FineReader-programma, dat populair is onder Russisch sprekende gebruikers van scanners, wordt bijvoorbeeld elke pagina van een gescand en geconverteerd document in tekstformaat geopend in een apart venster met een bewerkingsmenu waarvan de functionaliteit vergelijkbaar is met die van een gewone tekstverwerker. Als de gescande en herkende tekst in een bestand is opgeslagen, kunt u deze wijzigen met een standaard teksteditor. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Microsoft Word - deze tekstverwerker kan de meeste formaten lezen die worden gebruikt om tekst op te slaan door OCR-programma's.

Stap 2

Als het gescande document in beeldformaat is opgeslagen, gebruik dan een grafische editor om het te bewerken. In sommige gevallen volstaat de standaard Paint-toepassing die standaard met het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Open het bestand met daarin de gescande tekstafbeelding, selecteer het gebied van de afbeelding dat u wilt vervangen en vul het met een kleur die overeenkomt met de achtergrond van het document. Pas vervolgens de grootte, kleur en lettertype aan de tekst aan en druk een nieuwe patch over het gevulde gebied af. In de meeste gevallen vereist het vervangen van tekst echter zorgvuldiger werk met de afbeelding - het kopiëren van achtergrondgebieden en het plaatsen van kopieën over de tekst in verschillende lagen, vervorming van de getypte tekst in overeenstemming met de staat van het originele document, het kopiëren en plakken van afzonderlijke letters en woorden van de tekst, enz. Daarom is een meer geavanceerde grafische editor, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, veel geschikter voor dit werk.

Stap 3

Er is nog een manier om een fragment van de originele tekst te vervangen in een gescand document dat als afbeelding is opgeslagen. Het kan worden gebruikt als het mogelijk is om een nieuw fragment met bewerkte tekst te scannen. De vereiste tekst kan worden afgedrukt op hetzelfde (of hetzelfde) papier als het originele document, zodat het uiterlijk van het origineel en de gecorrigeerde fragmenten meer identiek zijn dan in een grafische editor kan worden bereikt. Het gescande deel van de tekst moet dan met een willekeurige grafische editor over het bewerkte document worden gelegd - deze bewerking is in bijna alle dergelijke toepassingen mogelijk.

Aanbevolen: