Documenten Scannen En Opslaan

Inhoudsopgave:

Documenten Scannen En Opslaan
Documenten Scannen En Opslaan

Video: Documenten Scannen En Opslaan

Video: Documenten Scannen En Opslaan
Video: Windows 10 - Document inscannen met je scanner 2024, April
Anonim

Scanners en multifunctionele apparaten (MFP's) zijn diep geworteld in het leven van computergebruikers. Om succesvol met deze apparaten te werken, moeten bepaalde regels worden gevolgd.

Documenten scannen en opslaan
Documenten scannen en opslaan

Het is nodig

  • - scanner;
  • - Adobe Reader.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de scanner is aangesloten op uw computer en dat alle benodigde stuurprogramma's voor dit apparaat zijn geïnstalleerd. Open de klep van de scanner of MFP en plaats het gewenste document met de te scannen zijde naar beneden. Druk op de knop waarmee het scanproces wordt gestart en wacht tot deze bewerking is voltooid.

Stap 2

Met sommige MFP's kunt u apparatuur bedienen met speciale programma's. Voer dit hulpprogramma uit en klik op de knop "Scannen". Na het voltooien van dit proces wordt automatisch de map geopend waarin het gescande document is opgeslagen.

Stap 3

Sommige software slaat gescande gegevens niet automatisch op. Meestal opent u in dergelijke gevallen een programma dat documenten leest. Als u met dit type MFP wordt geconfronteerd, drukt u na het openen van het gescande document op de toetsencombinatie Ctrl en S. Selecteer de map waarin u de afbeelding wilt opslaan en voer de bestandsnaam in.

Stap 4

De keuze van de software ligt geheel op uw schouders. Meestal worden DjvuReaser- of Adobe Reader-programma's gebruikt om met gescande documenten te werken. Zorg er bij het configureren van scaninstellingen voor dat u het juiste formaat voor u selecteert.

Stap 5

Bewerk het document onmiddellijk nadat het scanproces is voltooid. Knip alleen het deel uit dat nodig is. Corrigeer het beeld met speciale programma's. Verwijder zwarte strepen als ze na het scannen verschijnen. Selecteer de juiste MFP-instellingen om gescande documenten van hoge kwaliteit te garanderen. Het is beter om 8-bits kleuren van de afbeelding te gebruiken en het aantal dots per inch is niet minder dan 150.

Aanbevolen: