Een Opstartapparaat Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Opstartapparaat Kiezen
Een Opstartapparaat Kiezen

Video: Een Opstartapparaat Kiezen

Video: Een Opstartapparaat Kiezen
Video: UTRAI автомобильный стартер 22000mAh 2000A 12V, обзор, тест, вскрытие. 🚙 2024, Mei
Anonim

Soms moet u niet vanaf uw gebruikelijke harde schijf opstarten, maar vanaf een andere HDD of een extern opslagapparaat - een schijf of USB-station. Vaak is deze actie vereist om een bestaand besturingssysteem opnieuw te installeren, te installeren of fouten op te sporen. Om het apparaat te kiezen waarvan uw pc zal opstarten, moet u een paar regels volgen.

Een opstartapparaat kiezen
Een opstartapparaat kiezen

instructies:

Stap 1

Eerst moet je in het BIOS komen. Om dit te doen, zet u de pc aan en houdt u de F10-, Delete- of F2-knop ingedrukt voordat het opstartscherm van het besturingssysteem op het scherm wordt getekend. Soms moet u andere toetsen of hun combinaties ingedrukt houden, afhankelijk van het model van uw computer. Om niet te raden, let op het startscherm - het bevat een prompt Druk op XX om setup te openen.

Stap 2

Zodra u in het BIOS-paneel bent, zoekt u de sectie die verantwoordelijk is voor de opstartvolgorde van apparaten. In het Award-BIOS bevindt het zich in de geavanceerde functies. Zet onder First Boot Device eerst USB-HDD, HDD of CD-ROM. Als u moet opstarten vanaf een flashstation of harde schijf, moet het onderdeel ook als eerste worden geplaatst in de subsectie Opstartprioriteit harde schijf van het item Geavanceerde functies.

Stap 3

In het AMI BIOS heet het vereiste item Boot Device Priority en is verborgen in het tabblad Boot. Tegenover de regel met het opschrift 1st Boot Device, moet u een USB-flashstation, -schijf of -station plaatsen. In een situatie met een flashstation en HDD, moet u ook het gedeelte Harde schijven aanpassen, waarbij u het gewenste apparaat voor de rest van de componenten plaatst.

Stap 4

Als u moet opstarten vanaf een USB-station, controleer dan of deze controller is geactiveerd. Vink Ingeschakeld naast de naam aan. U vindt de USB-besturingslijn in de AMI BIOS-versie in het item Geavanceerd - USB-configuratie en in de Award bevindt deze zich in de geïntegreerde randapparatuur.

Stap 5

Na de uitgevoerde manipulaties moet u de instellingen opslaan en het BIOS verlaten (het item Save Changes and Exit of de F10-knop). De pc start nu opnieuw op en het programma start vanaf de geselecteerde media.

Aanbevolen: