Typen Op Een Russisch Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Typen Op Een Russisch Toetsenbord
Typen Op Een Russisch Toetsenbord

Video: Typen Op Een Russisch Toetsenbord

Video: Typen Op Een Russisch Toetsenbord
Video: Soms verkeerde tekens bij het typen 2024, April
Anonim

Een computer is een hulpmiddel dat maximaal gemak moet creëren bij het werken. Als uw werk betrekking heeft op een reeks teksten of andere gegevens, dan zou het handig voor u moeten zijn om van taal te wisselen zodra u het nodig heeft.

Typen op een Russisch toetsenbord
Typen op een Russisch toetsenbord

instructies:

Stap 1

Installeer de talen die je nodig hebt op je toetsenbord. Standaard is in de regel alleen Engels op het systeem geïnstalleerd. Als je in het Russisch wilt typen, moet je deze taal aan je arsenaal toevoegen. Ga hiervoor naar het menu Start-knop. Selecteer "Configuratiescherm". Zoek in het venster dat verschijnt het pictogram met het label "Talen en regionale normen". Het wordt meestal afgebeeld als een wereldbol. Dubbelklik erop met de linkermuisknop. Er verschijnt een venster voor je. Daar ziet u twee tabbladen: Regionale normen en Talen.

Stap 2

Selecteer het tabblad Talen. Klik vervolgens op de knop "Details". U ziet een lijst met alle geïnstalleerde talen op uw pc. Om op het Russische toetsenbord te typen, voegt u het toe aan de lijst. Klik hiervoor op de knop "Toevoegen". Zoek in de lijst die verschijnt de Russische taal en voeg deze toe aan het arsenaal. Klik daarna op de knop OK om de wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Zoek een klein blauw vierkantje aan de rechterkant van de taakbalk. Het moet standaard EN worden geschreven. Dit betekent dat de Engelse lay-out nu is ingeschakeld op uw toetsenbord. Klik met de linkermuisknop op dit vierkant om het te wijzigen. U ziet een lijst met alle beschikbare talen. Zoek degene die je nodig hebt en klik er één keer op met de linkermuisknop.

Stap 4

Gebruik sneltoetsen om uw toetsenbordindeling snel naar uw voorkeurstaal te vertalen. Sneltoetsen zijn sneltoetsen die een actie versnellen. Om het toetsenbord van uw pc snel in het Russisch te vertalen, drukt u op Alt en vervolgens op Shift. De taallay-out verandert onmiddellijk. U kunt ook de combinatie Ctrl + Shift gebruiken.

Stap 5

Kijk in de taakbalk welke acties aan deze combinaties zijn toegewezen, zodat ze op verschillende systemen verschillende acties kunnen betekenen. In Windows XP bijvoorbeeld Alt + Shift - de taal wijzigen, Ctrl + Shift - de positie van letters wijzigen, d.w.z. de taal is hetzelfde, maar de lay-out is anders. In Windows 7 is het tegenovergestelde waar.

Aanbevolen: