Harten Typen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Harten Typen Op Het Toetsenbord
Harten Typen Op Het Toetsenbord

Video: Harten Typen Op Het Toetsenbord

Video: How to Solve keyboard typing wrong characters - windows 2022, November
Anonim

Zelfs in de kindertijd waren personal computers in staat om veel meer karakters weer te geven dan op een conventioneel toetsenbord passen. Tegenwoordig bevat het standaard karaktercodeboek honderd keer meer karakters dan twintig jaar geleden, en het typen op het toetsenbord blijft bijna hetzelfde. Veel niet-standaard karakters vereisen nog steeds het gebruik van hulpapplicaties of speciale routines om weer te geven.

Harten typen op het toetsenbord
Harten typen op het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Vouw het hoofdmenu van het besturingssysteem uit door op de Win-toets te drukken. Klik op de link "Alle programma's", blader door de lijst en selecteer in de laatste regels de sectie "Standaard". "Terugspoelen" het ook bijna tot het einde en open het gedeelte "Service". Het bevat een link naar de applicatie "Symbol Table". Start het op. In het venster van dit programma vindt u alle tekens die kunnen worden weergegeven met de lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Het volgnummer van het gewenste teken in de unicode-tabel is 9829, dat wil zeggen, het is erg ver van het begin. Je kunt door de lijst naar de laatste regel scrollen en onderaan beginnen met zoeken, maar het is beter om het anders te doen. Vink het selectievakje "Geavanceerde opties" aan, zorg ervoor dat de waarde "Unicode" is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst "Tekenset".

Stap 3

Stel de Unicode Ranges-waarde in de lijst Groepering in. Als gevolg hiervan wordt een klein venster geopend met een lijst met codegroepen. Klik er op "Symbolen en pictogrammen" en er blijven slechts 12 symbolen in de tabel, waaronder een hart.

Stap 4

Dubbelklik op dit symbool en het verschijnt in het veld "Om te kopiëren". Als u wilt, kunt u op dezelfde manier andere symbolen aan dit veld toevoegen.

Stap 5

Druk vervolgens op de knop "Kopiëren" en de inhoud van het veld wordt op het klembord van de computer geplaatst. Door over te schakelen naar het venster van een applicatie, bijvoorbeeld een browser of een teksteditor, kunt u deze pictogrammen uit het computergeheugen plakken (Ctrl + V).

Stap 6

Als u het volgnummer van het gewenste teken in de unicode-tabel kent, kunt u het zonder een hulpprogramma doen. Druk gewoon op de toets alt = "Afbeelding" en gebruik het numerieke toetsenbord om het nummer in te voeren. Het volgnummer van het hart, zoals je al weet uit de tweede stap, is 9829.

Stap 7

Het is niet altijd mogelijk om met de beschreven methoden het gewenste symbool op webpagina's te laten verschijnen. Dit komt door een ongelukkige combinatie van de coderingen van uw computer en de broncode van het hypertextdocument. In dergelijke gevallen kunt u de speciale tekensets van de HTML-taal gebruiken - "character primitives". Om het hart in de tekst van de pagina weer te geven, plaatst u een symbolische primitief zoals ♥ in de broncode.

Populair per onderwerp