Tekens Typen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Tekens Typen Op Het Toetsenbord
Tekens Typen Op Het Toetsenbord

Video: Tekens Typen Op Het Toetsenbord

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Soms verkeerde tekens bij het typen 2023, Februari
Anonim

Onervaren pc-gebruikers vragen zich vaak af hoe ze een teken kunnen invoegen in een tekstdocument dat niet op het toetsenbord staat. Dit vereist geen speciale programma's, het is voldoende om een ​​van de twee belangrijkste methoden te gebruiken die het geheim van onzichtbare tekens helpen onthullen.

Hoe typ je onzichtbare tekens op het toetsenbord?
Hoe typ je onzichtbare tekens op het toetsenbord?

Voor de meeste computerprogramma's die zijn ontworpen voor tekstbewerking, zijn er speciale tekens of symbolen die gemakkelijk in documenten kunnen worden ingevoegd met behulp van een tekentabel of door op een combinatie van de bekende alt = "Image"-toets en een reeks van 10 cijfers op Num te drukken. Slot.

Niet alle computergebruikers zijn op de hoogte van deze functies, maar er zijn vaak gevallen waarin het gebruik van dergelijke toetscombinaties, die niet zichtbaar zijn op het toetsenbord, een noodzaak wordt. Om niet in paniek te raken, moet u zich in detail vertrouwd maken met de verborgen mogelijkheden van teksteditors.

Waar zie je speciale tekens?

Om de speciale symbolen te zien die beschikbaar zijn voor permanent gebruik, moet u naar het menu Start of Start gaan, vervolgens het tabblad Alle programma's openen, vervolgens Standaard, Hulpprogramma's en aan het einde het item Symbooltabel zoeken en het selecteren.

In het kleine venster dat opent, kun je alle speciale tekens zien, het zijn er ongeveer drieduizend. Bovendien kunnen, indien nodig, symbolen uit de aangewezen tabel snel naar het klembord worden gekopieerd om ze vervolgens over te brengen naar het bewerkte document. Om deze actie uit te voeren, moet u het gewenste lettertype selecteren, vervolgens het gewenste symbool uit de lijst selecteren en op "Kopiëren" of Kopiëren klikken. In de bewerkte tekst moet u de muiscursor op de plaats plaatsen waar u het symbool wilt plaatsen en deze invoegen met de bijbehorende opdracht Ctrl + V.

Gebruik van Alt-code

U kunt ook speciale tekens typen door op een paar toetsen op het numerieke toetsenblok van Num Lock te drukken, maar dit is verplicht terwijl u de Alt-toets aan zowel de linker- als de rechterkant van het toetsenbord ingedrukt houdt. Om dit te doen, moet u eerst de nummeringsmodus inschakelen (druk op de Num Lock-toets - de indicator moet oplichten). Daarna kunt u veilig verder met het typen van de gewenste code. Terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, voert u op het numerieke toetsenbord de code van het gewenste teken in, bestaande uit een reeks van verschillende cijfers, en laat u Alt los.

Wat kan nuttige kennis zijn van speciale tekens in Alt-code?

Je achternaam of voornaam ziet er out of the box uit als je ze schrijft met mooie karakters "naar je zin", bijvoorbeeld op sociale netwerken zoals VKontakte. Een van de meest populaire tekens is Euro - €. In dit geval is de combinatie "Alt + 0136" vereist. Het volgende teken op het toetsenbord wordt als praktisch onvervangbaar beschouwd - "paragraaf" - § (Alt + 0167).

Voor website-ontwikkelaars is het handig om te leren hoe u een handelsmerkteken in een tekstdocument kunt "maken": ™. Typ hiervoor "Alt + 0153". Er zijn ook andere cijfercombinaties die verantwoordelijk zijn voor tekens die verschillen in de Engelse en Russische toetsenbordindelingen. Sommige zijn uniek, dus ze zijn beschikbaar voor invoer door de juiste

Alt-code.

Populair per onderwerp