In Welke Programma's Kun Je Professionele Presentaties Maken

Inhoudsopgave:

In Welke Programma's Kun Je Professionele Presentaties Maken
In Welke Programma's Kun Je Professionele Presentaties Maken

Video: In Welke Programma's Kun Je Professionele Presentaties Maken

Video: In Welke Programma's Kun Je Professionele Presentaties Maken
Video: Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt? 2024, Mei
Anonim

Om een echt professionele en impactvolle presentatie te maken, kunt u zowel traditionele programma's (bijvoorbeeld Microsoft PowerPoint) als webservices gebruiken. Ze bieden allemaal de mogelijkheid om afbeeldingen, tabellen, diagrammen, tekstuitleg, enz. in presentaties te gebruiken.

In welke programma's kun je professionele presentaties maken
In welke programma's kun je professionele presentaties maken

Er zijn verschillende programma's en services beschikbaar waarmee u effectieve presentaties van professionele kwaliteit kunt maken.

Microsoft PowerPoint

De meest populaire presentatiesoftware is Microsoft PowerPoint. Het programma maakt deel uit van de Microsoft Office-suite. De applicatie heeft een intuïtieve interface en veel functies voor het maken van opvallende presentaties. Elke Microsoft PowerPoint-presentatie bestaat uit meerdere dia's, die grafieken, tabellen, tekst, diagrammen en afbeeldingen kunnen bevatten. Gebruikers van deze applicatie kunnen verschillende animatie-effecten gebruiken, overgangen tussen dia's, muzikale begeleiding toepassen in presentaties.

Een ander pluspunt van Microsoft PowerPoint is dat Microsoft een gratis applicatie heeft uitgebracht genaamd Microsoft PowerPoint Viewer waarmee u presentaties kunt bekijken op computers waarop Microsoft PowerPoint niet is geïnstalleerd.

Microsoft PowerPoint is over de hele wereld erg populair. De nadelen van deze applicatie zijn onder meer het onvermogen om de gemaakte presentaties te bekijken op andere besturingssystemen dan Windows (bijvoorbeeld Mac OS).

Google documenten

Met de webservice Google Docs kunt u ook professionele presentaties maken. Tegelijkertijd hoeft de gebruiker geen extra programma's op zijn computer te installeren - alle acties om een presentatie te maken worden uitgevoerd in een browservenster. Om te beginnen met het maken van een presentatie, hoeft u zich alleen maar te registreren bij de service docs.google.com en het item 'Presentatie' te selecteren in het menu 'Maken'. De editor-interface die wordt gebruikt om presentaties op Google Docs te maken, lijkt sterk op die van Microsoft PowerPoint. Hier kunnen gebruikers ook afbeeldingen, tabellen, webkoppelingen en video's aan dia's toevoegen.

280 dia's

De webservice 280 Slides heeft dezelfde functionaliteit als Google Docs. Het is ook een webservice, alleen is het, in tegenstelling tot Google Docs, uitsluitend gericht op het maken van presentaties.

Klanten van de dienst kunnen video's, afbeeldingen, tabellen, tekstuitleg gebruiken in hun presentaties, verschillende sjablonen en thema's toepassen.

Prezi

Prezi is een van de meest bijzondere webapplicaties waarmee je presentaties van elke complexiteit kunt maken. Het concept van dia's wordt hier niet gebruikt - alle gegevens in de presentatie staan op één gigantisch blad. Om kennis te maken met bepaalde gegevens, bladeren gebruikers door dit blad met behulp van zoomeffecten (vergroten van de schaal van de presentatie).

Aanbevolen: