In Welk Programma Kun Je Een Presentatie Maken

Inhoudsopgave:

In Welk Programma Kun Je Een Presentatie Maken
In Welk Programma Kun Je Een Presentatie Maken

Video: In Welk Programma Kun Je Een Presentatie Maken

Video: In Welk Programma Kun Je Een Presentatie Maken
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Een computerpresentatie is een van de belangrijkste elementen van een openbare presentatie. Het is gemaakt met behulp van gespecialiseerde programma's waarmee u een bestand van bijna elk type kunt maken, van standaard PPTX tot verschillende compilaties in AVI- of WMV-videoformaten.

In welk programma kun je een presentatie maken
In welk programma kun je een presentatie maken

PPTX-dia's

Verreweg een van de meest populaire programma's van vandaag is Microsoft Power Point, dat deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite. De nieuwste versie van de applicatie tot nu toe is 2013. Het programma kan presentaties maken in PPTX- en PPT-formaten met behulp van allerlei soorten tools.

PPT is voor Office 2003-versies.

De programma-interface is een intuïtieve werkbalk die is onderverdeeld in verschillende tabbladen volgens de categorieën van bewerkingen die beschikbaar zijn om uit te voeren. Een PPTX-bestand is gestructureerd als een reeks dia's, waartussen sequentieel wordt geschakeld wanneer ze worden weergegeven. Tabellen, afbeeldingen, tekst (inclusief 3D), videobestanden kunnen naar dia's worden geïmporteerd. Met het programma kun je muziek invoegen, allerlei overgangseffecten creëren en de weergavetijd van een of ander element regelen.

De gratis analoog van Power Point is Libre Office Impress. Het heeft genoeg functies om bijna elke presentatie van gemiddelde complexiteit te creëren. Het hulpprogramma is gratis en wordt niet alleen op Windows-systemen gedistribueerd, maar is ook beschikbaar voor eigenaren van computers waarop Linux is geïnstalleerd. U kunt in verschillende modi een presentatie maken, tekst invoegen (2D of 3D), afbeeldingen, audio- en video-opnames. U kunt ook Flash-documenten (SWF) importeren en deze gebruiken om actieve inhoud naar uw dia's te brengen.

Video- en Flash-presentaties

Alternatieve programma's voor het maken van presentatiebestanden werken voornamelijk met video- of SWF-indelingen. Het hulpprogramma Photo To Movie kan videobestanden maken in populaire AVI- of WMV-extensies van foto's die beschikbaar zijn op uw computer. De presentatie wordt georganiseerd door een afbeeldingsbestand in de programma-interface te importeren, muziek en titels toe te voegen. Het voordeel van videopresentaties is dat ze geen tussenkomst van de gebruiker vereisen en kunnen worden afgespeeld als een normaal videobestand, d.w.z. volledig automatisch in de diavoorstellingsmodus.

Als u eenmaal bekend bent met SWF, kunt u grootschalige gestructureerde presentaties maken.

Als je een presentatie met actieve inhoud wilt maken, gebruik dan Flash Slideshow Maker. Met het hulpprogramma kunt u een SWF-bestand maken van afbeeldingen, audio- en videobestanden. Het verschil tussen dit programma is dat u met Flash de presentatie-interface flexibeler kunt aanpassen, waardoor uw presentatie niet beperkt blijft tot het tonen van gewone dia's. Met Flash-technologie kunt u allerlei soorten knoppen, overgangen en effecten integreren.

Aanbevolen: