Elektronische Presentaties Maken

Inhoudsopgave:

Elektronische Presentaties Maken
Elektronische Presentaties Maken
Anonim

Het is moeilijk om een moderne les voor te stellen zonder de begeleidende uitleg van de leraar met computerpresentaties. Deze vorm van werk wordt met succes gebruikt in absoluut alle klassen, ongeacht het onderwerp. En in het dagelijks leven helpt een elektronische presentatie om belangrijke momenten vast te leggen en op te slaan.

Elektronische presentaties maken
Elektronische presentaties maken

Noodzakelijk

  • - speciale software, bijvoorbeeld PowerPoint van Microsoft Office;
  • - tekst;
  • - foto's en foto's;
  • - muzikale begeleiding (indien nodig).

instructies:

Stap 1

Het toepassingsgebied van computerpresentaties is vrij breed: educatieve en buitenschoolse activiteiten op school, universiteiten, evenementen in culturele instellingen, bibliotheken. Ze zijn ook nodig in kleuterscholen als leerhulpmiddel. U kunt echter eindeloos de toepassingsgebieden van elektronische presentaties opsommen. Het voordeel van dergelijke tools is dat met bepaalde vaardigheden en basiskennis van computervaardigheden, het maken van een presentatie zelfs voor een beginnende pc-gebruiker niet moeilijk zal zijn.

Stap 2

Bepaal voordat u aan uw presentatie begint te werken op welk onderwerp of onderwerp het zich zal richten. Bepaal het geschatte aantal pagina's en hun inhoud. Bereid de tekst en de nodige afbeeldingen, diagrammen, diagrammen voor. Als je alles binnen handbereik hebt, kun je beginnen met het maken van je presentatie.

Stap 3

Gebruik hiervoor een willekeurige versie van het speciale PowerPoint-programma. Meestal wordt het geleverd met de Microsoft Office-suite. PowerPoint is een van de meest gebruikte presentatietools en is relatief eenvoudig te gebruiken. Daarom kan zelfs een beginnende pc-gebruiker het aan.

Stap 4

Start PowerPoint op uw computer. Zoek in het geopende werkvenster in het bovenste paneel het item "Dia maken". Klik er zo vaak op als nodig is in het project. Indien nodig kunnen op elk moment extra pagina's worden toegevoegd.

Stap 5

Ga vervolgens naar het menu Ontwerpen en kies een dia-ontwerp dat bij uw project past. De achtergrond kan zowel voor alle pagina's als voor geselecteerde pagina's worden ingesteld. Selecteer gewoon de gewenste dia's en pas de gewenste wijzigingen toe door met de linkermuisknop op de achtergrond te klikken. Hier kunt u ook de lay-out kiezen die u nodig heeft voor de pagina's van uw presentatie. Bovendien kan elke dia zijn eigen sjabloon hebben.

Stap 6

Zodra u de structuur van uw presentatie hebt bepaald, begint u deze in te vullen. Voeg tekst, foto's, afbeeldingen toe. Werk eventueel met de vormgeving van het tekstmateriaal, selecteer het lettertype en de kleur van de tekst.

Stap 7

Bewerken in de presentatie kan via het menu "Bewerken", "Opmaak" of met de rechtermuisknop. Knip, kopieer de gewenste elementen en plak ze in het project.

Stap 8

Wanneer de presentatie klaar is, gaat u naar het gedeelte "Diavoorstelling" van het menu en past u de duur van elke dia, animatie en geluidseffecten aan.

Stap 9

Bewaar het bestand. Gebruik hiervoor de functie "Opslaan als" in het menu "Bestand". Selecteer een locatie voor uw presentatie en klik op Opslaan.

Aanbevolen: