Hoe U Presentaties Leert Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Presentaties Leert Maken
Hoe U Presentaties Leert Maken
Anonim

Zonder het gebruik van presentaties is het momenteel moeilijk om een demonstratie van het project voor te stellen. Het is geen toeval, want een persoon assimileert het materiaal dat tegelijkertijd wordt gezien en gehoord, veel succesvoller.

Hoe u presentaties kunt maken
Hoe u presentaties kunt maken

Noodzakelijk

Computer waarop PowerPoint is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Eerst moet je nadenken over de inhoud van het rapport zelf. Ook is het noodzakelijk om een concept van de presentatie en een grove schets van de presentatie op te stellen.

Stap 2

PowerPoint starten. Selecteer de functie Dia maken van het programma. Het bevindt zich in de rechterbovenhoek van het bureaublad. Kies dan een dia-indeling. Het geldt zowel voor alle dia's tegelijk als voor elke dia afzonderlijk.

Stap 3

Gebruik een sjabloon voor een nieuwe presentatie. Selecteer in het venster van deze groep "Leeg en laatste" door te dubbelklikken. Met de Design functie kunt u uw presentatie de gewenste uitstraling geven. Het zit in de groep Thema's. Wijzig het uiterlijk van afzonderlijke dia's door met de rechtermuisknop op die dia te klikken.

Stap 4

Het gebruik van dit programma, zoals Microsoft Word, maakt het ook mogelijk om met tekstdocumenten te werken. Wijzig bijvoorbeeld de tekenstijl en de grootte van de tekst. De werkingsprincipes blijven hetzelfde.

Stap 5

Om de presentatie overzichtelijker en kleurrijker te maken, kunt u ook verschillende schema's en grafieken, tabellen en foto's, tekeningen en collages gebruiken. Selecteer hiervoor de groep "Illustraties" op het tabblad "Invoegen". Klik gewoon met de rechtermuisknop op de dia. Foto's en afbeeldingen worden in de presentatie geplaatst met behulp van de opdrachten Kopiëren en Plakken.

Stap 6

De presentatie ziet er beter uit als je er een soundtrack aan toevoegt. Selecteer hiervoor op het tabblad "Invoegen" de groep "Multimediaclips" en de functie "Geluid". Geluid wordt toegevoegd vanuit elk bestand. In het dialoogvenster moet u de naam opgeven van de map waaruit de muziekcompositie is geselecteerd. Stel de manier in waarop het geluid wordt afgespeeld: op klik of automatisch. Op het tabblad "Werken met geluid" kunt u de geluidsparameters wijzigen en eventuele opdrachten instellen.

Stap 7

Om kleur aan het materiaal toe te voegen, kunt u ook animatie-effecten gebruiken die aan elk van de presentatie-objecten worden toegevoegd. Selecteer een groep op het tabblad "Animatie". Selecteer in het taakvenster Animatie-instellingen de gewenste opties.

Stap 8

U kunt ook mooie en levendige dia-overgangen maken. Ze zullen u helpen uw presentatie effectiever te maken. Om dergelijke overgangen toe te voegen, moet u een diaminiatuur selecteren op het tabblad Animatie. In de groep "Overgang naar de volgende dia" kunt u het gewenste effect voor het wisselen van dia selecteren. In de parameters kunt u de snelheid van de overgang aanpassen.

Aanbevolen: