Een Defecte Voeding Identificeren?

Inhoudsopgave:

Een Defecte Voeding Identificeren?
Een Defecte Voeding Identificeren?

Video: Een Defecte Voeding Identificeren?

Video: Een Defecte Voeding Identificeren?
Video: Leerlijn Voeding 2024, Mei
Anonim

De voeding is een essentieel onderdeel van een personal computer. Het werk van het computerorganisme als geheel hangt ervan af. Tijdige diagnose van de storing is de sleutel tot de gezondheid en levensduur van uw computer.

Een defecte voeding identificeren?
Een defecte voeding identificeren?

Noodzakelijk

  • - voltmeter;
  • - schroevendraaier;
  • - paperclip.

instructies:

Stap 1

Open de voeding niet om problemen op te lossen. Dit is het lot van specialisten. Het is niet nodig om de systeemeenheid te demonteren om de storing van dit kritieke onderdeel te bepalen. Let goed op de werking van uw computer.

Stap 2

Bedenk of de computer regelmatig opnieuw wordt opgestart en vastloopt zonder duidelijke reden (terwijl de computer eenvoudige taken uitvoert). Let zelf op het verschijnen van fouten in het werk van programma's en het besturingssysteem als geheel. Fouten in het functioneren van het RAM-geheugen tijdens het testen en tijdens verdere werkzaamheden in het systeem. Onderbrekingen in de werking van de harde schijf of het uitvallen van deze laatste duiden op een verlies van spanning aan de uitgang van de voeding.

Stap 3

Let op het verschijnen van een onaangename geur en overmatige verwarming van de systeemeenheid. Dit zijn onmiskenbare tekenen van een defecte voeding in uw computer.

Stap 4

Als uw computer geen teken van leven vertoont, moet u hem demonteren. Koppel de voedingskabel los van de systeemeenheid. Neem een schroevendraaier. Draai de schroeven los waarmee de wand van de systeemeenheid aan uw rechterkant is bevestigd. Verwijder de kap om toegang te krijgen tot het moederbord.

Stap 5

Verwijder uit de aansluiting op het moederbord de hoofdstekker van de voedingsconnector, die 20 of 24 pinnen heeft. Zoek de derde en vierde pinnen, groene en zwarte draden leiden ernaar. Sluit deze twee contacten met een gewone paperclip. Steek de stekker in het stopcontact. Tegelijkertijd zal in een werkende voedingseenheid de ventilator starten en verschijnt er spanning op de klemmen.

Stap 6

Meet de spanning met een voltmeter. Tussen de contacten van de zwarte en rode draden zal het 5 volt zijn, zwart en geel - 12 volt, zwart en oranje - 3,3 volt (min op zwarte, plus op gekleurde). Als de waarden die je hebt ontvangen afwijken van bovenstaande, is je voeding defect.

Aanbevolen: