Een Defecte Harde Schijf Identificeren

Inhoudsopgave:

Een Defecte Harde Schijf Identificeren
Een Defecte Harde Schijf Identificeren

Video: Een Defecte Harde Schijf Identificeren

Video: Een Defecte Harde Schijf Identificeren
Video: TROS RADAR het echt wissen van een harde schijf 2024, Mei
Anonim

De harde schijf (HDD) is een van de meest elementaire componenten van moderne computers, samen met het moederbord en invoer- en uitvoerapparaten. En tegelijkertijd is HDD een zeer kwetsbaar en onbetrouwbaar mechanisme vanwege het feit dat het een aanzienlijk aantal bewegende delen heeft. Tijdige diagnose kan de gebruiker helpen problemen te voorkomen, zoals fysieke vernietiging van de HDD, evenals gegevensverlies, waarvan het herstel vaak zelfs voor een specialist onmogelijk is.

Een defecte harde schijf identificeren
Een defecte harde schijf identificeren

Noodzakelijk

Speciale software

instructies:

Stap 1

Let op de aard van de HDD. In sommige gevallen worden visuele veranderingen waargenomen, die bestaan uit de "oplettendheid" van de harde schijf, de periodieke "bevriest". Tegelijkertijd werkt de computerventilator op volle snelheid en schakelt hij praktisch niet uit. Of, integendeel, het wordt helemaal niet gehoord. In dit geval moet u de HDD-temperatuur controleren met speciale software. Er is veel geschikte software, u kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van Everest. Het is niet aan te raden om het deel van de computerbehuizing aan te raken en vooral de laptop waar de harde schijf zich bevindt, omdat u zich kunt verbranden.

Stap 2

Installeer het programma en controleer de HDD-temperatuur, die niet hoger mag zijn dan 45 graden Celsius. Als de waarde hoger is, moet u de ventilator inspecteren en ook de ventilatorroosters stofvrij maken om de HDD efficiënt te koelen. Opgemerkt moet worden dat overkoeling van de harde schijf ook tot een storing leidt, dus het installeren van een te groot aantal koelers kan de HDD beschadigen en stoppen.

Stap 3

Voer na het verwerken van de temperatuurgegevens het hulpprogramma S. M. A. R. T. uit, waarmee u de staat van de harde schijf van uw computer kunt beoordelen. Tijdens het testen heeft S. M. A. R. T. controleert kritische parameters voor HDD-werking, zoals: Raw Read Error Rate, Spin-up time, Uncorrectable Sector Unit en vele andere. Gevonden door S. M. A. R. T. sectoren van lage kwaliteit worden in het testrapport aan de gebruiker gepresenteerd.

Stap 4

Nadat u beschadigde sectoren hebt gedetecteerd, downloadt u van internet en installeert u een van de vele openbaar beschikbare HDD-diagnosehulpprogramma's op uw computer. Professionals raden software aan zoals HDDScan, HDD Health of HD Tune. Als controle met deze software een groot aantal beschadigde sectoren aan het licht brengt, zullen onafhankelijke pogingen om gegevens van de schijf op te slaan de situatie alleen maar verergeren. In dit geval wordt het sterk aanbevolen om gebruik te maken van de diensten van specialisten.

Stap 5

Probeer de inhoud van de HDD te kopiëren voordat deze helemaal niet meer werkt. Gebruik speciale software voor gegevensherstel. Een van de beste is EasyRecovery. Er zijn andere hulpprogramma's, maar die zijn minder bekend. Er moet met name worden opgemerkt dat gegevensherstel alleen mogelijk is in omstandigheden van een klein aantal getroffen HDD-sectoren. Als het er veel zijn, kan een reis naar de dienst niet worden vermeden.

Aanbevolen: