Hoe De Usb-poort Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Usb-poort Te Vervangen?
Hoe De Usb-poort Te Vervangen?

Video: Hoe De Usb-poort Te Vervangen?

Video: Hoe De Usb-poort Te Vervangen?
Video: How to Enable or Disable USB Ports In Windows 10/8/7 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

De USB-poort is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Vrijwel alle apparaten zijn aangesloten via USB. Maar zoals alle dingen kan het breken. En aangezien er meestal meerdere apparaten tegelijkertijd op een moderne pc zijn aangesloten, kan het verlies van zelfs één USB-poort voor bepaalde ongemakken zorgen.

Hoe de usb-poort te vervangen?
Hoe de usb-poort te vervangen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - usb-controller.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is de aanschaf van een USB-controller, aangezien het niet mogelijk is om zomaar een nieuwe USB-poort aan te schaffen. Dergelijke apparaten zijn verkrijgbaar in bijna alle computerwinkels. Ze hebben meestal ten minste drie USB-poorten. De snelheid van zijn werk is ook belangrijk. Tegenwoordig worden controllers verkocht via USB 2.0 en USB 3.0, deze laatste heeft de hoogste snelheid.

Stap 2

Als de controller al beschikbaar is, kun je beginnen met installeren. Koppel de computer en alle apparaten los van de stroom. Verwijder de kap van de systeemeenheid, hiervoor moet u de bevestigingsschroeven losdraaien of de vergrendelingen verwijderen. Leg de systeemeenheid op zijn kant. Dit zal de volgende acties veel gemakkelijker maken. Nu moet u het PCI-slot op het moederbord lokaliseren. Het zouden er meerdere moeten zijn. Ze bevinden zich meestal linksonder op het moederbord.

Stap 3

Plaats de controller in de sleuf. Er is geen extra inspanning nodig: schuif hem gewoon in de gleuf en oefen een beetje druk uit. Het moet heel gemakkelijk binnenkomen. Haast u niet om het deksel van de systeemeenheid te sluiten. Sluit voorlopig alleen de muis, monitor en toetsenbord aan op de computer. Zet uw pc aan. Plaats de driverschijf van de controller in de drive, deze moet bij de aankoop worden meegeleverd. Installeer ze vanaf schijf en start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 4

Controleer nu of de nieuwe USB-poorten werken. De beste manier om dit te doen is met een USB-stick. Plaats het apparaat en kopieer alle informatie van de harde schijf van uw computer ernaar. Als de flashdrive wordt herkend en de kopieerbewerking is gelukt, werken de nieuwe poorten prima.

Stap 5

Zet uw computer uit. Sluit het deksel van de systeemeenheid en sluit andere apparaten aan op de pc. Als het systeem geen nieuw apparaat heeft gedetecteerd, kan het probleem alleen zijn dat u het niet volledig in het PCI-slot hebt geplaatst. Probeer de installatie opnieuw.

Aanbevolen: