Hoe De Kraanpatroon Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kraanpatroon Te Vervangen?
Hoe De Kraanpatroon Te Vervangen?

Video: Hoe De Kraanpatroon Te Vervangen?

Video: Hoe De Kraanpatroon Te Vervangen?
Video: Serie pixelhaken letter E #nr.3 gevorderden. 2024, Mei
Anonim

Moderne kranen worden vaak gebruikt bij de renovatie van badkamers, waarbij één gemeenschappelijke hendel de rol speelt van twee kranen, die zowel koud als warm water in verschillende posities leveren. Een mooie en dure eengreepsmengkraan bevalt de eigenaren totdat hij kapot gaat en water begint te lekken, zelfs als hij gesloten is. Als uw kraan kapot is, kan deze eenvoudig worden gerepareerd door de keramische cartridge te vervangen, die mogelijk onbruikbaar wordt door kraanwater van slechte kwaliteit.

Hoe de kraanpatroon te vervangen?
Hoe de kraanpatroon te vervangen?

instructies:

Stap 1

Raadpleeg bij de aankoop van een patroon voor een mixer een specialist in de winkel en beschrijf hem het merk en het model van uw mixer. Voordat u met de reparatie begint, moet u het water dat van de leiding naar de mixer gaat tijdelijk afsluiten door aan de klep te draaien.

Stap 2

Demonteer de kraan - verwijder de plastic plug met een schroevendraaier en draai vervolgens de zeskantschroef onder de plug los. Verwijder de handgreep van de mixer door handmatig de decoratieve moer los te draaien en vervolgens de wartelmoer los te draaien met een sleutel. Hierdoor komt de cartridge vrij van de kraanzitting, zodat u deze kunt verwijderen.

Stap 3

Een versleten patroon kan worden weggegooid. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en installeer deze in de mixer. Zorg er bij het installeren voor dat de gaten in de cartridge op één lijn liggen met de gaten in de mixerzitting. Ook moeten de lipjes aan de onderkant van de cartridge goed passen in de overeenkomstige inkepingen aan de onderkant van uw kraan.

Stap 4

Wanneer de patroon stevig in de mixer is geïnstalleerd, vervangt u de wartelmoer door deze stevig vast te draaien. Zorg ervoor dat het patroon tegen de mixerzitting wordt gedrukt en schroef vervolgens de decoratieve moer vast. Plaats de mixerhendel terug door deze aan de cartridgecontrolearm te bevestigen en draai vervolgens de borgschroef vast met de inbussleutel.

Stap 5

Installeer de plastic plug door deze in het gat boven de plugschroef te duwen. Draai de klep los om de watertoegang tot de mixer te herstellen. Open de mixer en controleer of deze werkt.

Aanbevolen: